17 mei 2022
Energiek Heusden behaalt twee mijlpalen voor Zonnepark Hooibroeken!

De aangevraagde SDE++ subsidie van het Rijk voor Zonnepark Hooibroeken is toegekend aan Energiek Heusden. Dit is een zeer belangrijke stap in de richting van de realisatie van het Zonnepark. Dankzij deze subsidie heeft het zonnepark de komende 15 jaar een gegarandeerde inkomstenstroom. En nu ook de netwerkaansluiting bij Enexis geregeld is, kunnen de voorbereidingen van Energiek Heusden verder. Lees hier verder het nieuwsbericht van Energiek Heusden (17 mei 2022).

Pilotproject
Zonnepark Hooibroeken aan de Polderweg 1 in Oudheusden is het eerste project voor grootschalige opwekking van duurzame (zonne-) energie in het buitengebied van onze gemeente. Een initiatief van de lokale energieco√∂peratie Energiek Heusden, grondeigenaar familie Vugts en ontwikkelaar Sunvest B.V. Wij beschouwen dit initiatief als een pilotproject waarbij we maximaal willen faciliteren en stimuleren omdat dit aansluit op onze duurzaamheidsdoelen. Wij zijn blij dat dit proces weer een stap dichterbij is gekomen met het behalen van de twee genoemde mijlpalen!

Meedoen?
Inwoners en ondernemers uit de gemeente Heusden kunnen financieel deelnemen aan Zonnepark Hooibroeken. Interesse? Je kunt jezelf aanmelden via www.energiekheusden.nl. Hier vind je ook meer informatie.

> Zonne-energie in Heusden