Parkeren in blauwe zone

In het centrum van Drunen geldt tijdens winkeltijden een blauwe zone. In het centrum van Vlijmen geldt op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag een blauwe zone. Dat betekent dat je hier maximaal 2 uur mag parkeren met gebruik van de parkeerschijf. De blauwe zone is bij binnenkomst van het centrum aangegeven met borden. Alle parkeervakken zijn voorzien van een blauwe lijn. 

Parkeer je langer dan 2 uur of plaats je geen parkeerschijf onder de voorruit van je auto in de blauwe zone, dan riskeer je een parkeerboete. De gemeente handhaaft hier actief op.

Je mag met een gehandicaptenparkeerkaart onbeperkt parkeren in de blauwe zone.

Nee, er wordt geen ontheffing verstrekt voor parkeren in de blauwe zone. Buiten de winkeltijden geldt de blauwe zone niet. Tijdens winkeltijden zijn er voldoende parkeerplaatsen aan de rand van het centrum beschikbaar die buiten de blauwe zone vallen.

Na ontvangst van de aankondiging krijg je een brief (de beschikking) met acceptgiro van het Centraal Justitieel Incassobureau thuis gestuurd. In de brief staat wat je kunt doen als je het niet eens bent met de boete. Meer informatie lees je op de website van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Laatst bijgewerkt op: 09-01-2024