Gladheidbestrijding

20 januari 2022 - Onze Buitendienst ging vanavond rond 21.30 uur weer op pad om te strooien. Meer info over wat wij doen bij gladheid vind je op deze pagina. 

Om de gladheidbestrijding zo vlot mogelijk te kunnen doen worden uitneembare palen op de strooiroutes verwijderd. Deze paaltjes worden nà het strooiseizoen weer teruggeplaatst.

 

Voor het bepalen van de gladheid maakt de gemeente gebruik van de meetpunten van Rijkswaterstaat, de voorspellingen van Meteoconsult en de weginspecties door de gemeente zelf. 

Snelwegen
Rijkswaterstaat zorgt voor gladheidbestrijding van alle snelwegen, inclusief op- en afritten. Volg de actuele informatie op rijkswaterstaatstrooit.nl

Provinciale wegen
Provincie Noord-Brabant verzorgt de gladheidbestrijding van de provinciale wegen. Volg de actuele informatie op de site van de provincie.

Vlak voor de brug in het ‘Halve Zolenpad’ aan de Waalwijkse kant is een dassenburcht. De familie Das woont daar heerlijk! Om dat zo te houden is er een afzetting geplaatst. Helaas zitten ze daardoor wel een beetje in de weg voor de gladheidsbestrijding. Alleen bij ijzel en sneeuw, oftewel extreme gladheid, kunnen we hier gladheid bestrijden. Mocht er gladheid voorspeld worden, adviseren we een andere fietsroute te kiezen. 

>> Hier staan alternatieve routes.