Gladheidbestrijding

7 april 2021- Sneeuw in april, ja dat kan. Door de sneeuwval zijn onze gladheidbestrijders aan het werk om de hoofdwegen, doorgaande wegen, fietspaden en busroutes begaanbaar te houden. 

Het kan glad zijn dus let goed op. Matig de snelheid, houd afstand tot andere weggebruikers en tot onze gladheidbestrijders, rem rustig en wissel niet onnodig van rijkstrook. Mocht je een zoutstrooier tegenkomen: blijf op ruime afstand rijden en haal niet in.

Om de gladheidbestrijding zo vlot mogelijk te kunnen doen worden uitneembare palen op de strooiroutes verwijderd. Deze paaltjes worden nĂ  het strooiseizoen weer teruggeplaatst.

 

Voor het bepalen van de gladheid maakt de gemeente gebruik van de meetpunten van Rijkswaterstaat, de voorspellingen van Meteoconsult en de weginspecties door de gemeente zelf. 

Snelwegen
Rijkswaterstaat zorgt voor gladheidbestrijding van alle snelwegen, inclusief op- en afritten. Volg de actuele informatie op rijkswaterstaatstrooit.nl

Provinciale wegen
Provincie Noord-Brabant verzorgt de gladheidbestrijding van de provinciale wegen. Volg de actuele informatie op de site van de provincie.