Gladheidbestrijding

Let goed op als je de weg op gaat: ook een gestrooide weg kan glad zijn en we kunnen niet overal strooien. Meer info over wat wij doen bij gladheid vind je op deze pagina.

  • De gladheidbestrijders van de gemeente proberen de hoofd- en doorgaande wegen begaanbaar te houden. Helaas kunnen we dit niet garanderen. Daarom raden we je aan om bij gladheid extra voorzichtig te zijn in het verkeer.
     
  • Probeer na sneeuwval de sneeuw weg te vegen, dus voordat deze is vast gelopen. Hierdoor kunnen buurtbewoners veilig gebruik maken van het trottoir.
     
  • Heb je nog strooizout thuis liggen? Strooi dan niet meer dan een handje zout per m2 en niet te veel onder bomen, dat is slecht voor de wortels.  Strooi overdag zout wanneer je de meeste sneeuw hebt weggeschoven of geveegd en de temperatuur boven de -5 graden is, want dan werkt het zout beter.

 

Om de gladheidbestrijding zo vlot mogelijk te kunnen doen worden uitneembare palen op de strooiroutes verwijderd. Deze paaltjes worden nĂ  het strooiseizoen weer teruggeplaatst.

 

Voor het bepalen van de gladheid maakt de gemeente gebruik van de meetpunten van Rijkswaterstaat, de voorspellingen van Meteoconsult en de weginspecties door de gemeente zelf. 

Snelwegen
Rijkswaterstaat zorgt voor gladheidbestrijding van alle snelwegen, inclusief op- en afritten. Volg de actuele informatie op rijkswaterstaatstrooit.nl

Provinciale wegen
Provincie Noord-Brabant verzorgt de gladheidbestrijding van de provinciale wegen. Volg de actuele informatie op de site van de provincie.

Laatst bijgewerkt op: 01-12-2023