Burgerlijke stand, afschrift

Van bijv. geboorte, huwelijk, partnerschap, echtscheiding en overlijden maakt de burgerlijke stand een akte op. Hiervan kan je een afschrift aanvragen. Een afschrift of uittreksel uit de Burgerlijke Stand vraag je aan bij de gemeente waar de akte is opgemaakt. Voor het buitenland heb je meestal een internationaal uittreksel nodig. Informeer hiervoor bij de instantie die om het afschrift of uittreksel vraagt. 

Je kunt een uittreksel online of persoonlijk aanvragen. Als je het uittreksel of afschrift online aanvraagt dan krijg je het binnen enkele werkdagen per post toegezonden. Heb je het snel nodig? Maak dan een afspraak aan de balie van het gemeentehuis.

> Voor een digitale aanvraag, klik op de knop 'Aanvraag afschrift burgerlijke stand' hieronder 
> Klik hier om een afspraak te maken om het uittreksel persoonlijk aan te vragen en op te halen

Aanvraag afschrift burgerlijke stand

  • Een geldig identiteitsbewijs
     
  • Geld of je pinpas; je betaalt bij de aanvraag

Je krijgt het uittreksel direct mee aan de balie. Vraag je het online aan? Dan ontvang je het binnen enkele werkdagen thuis per post.

Afschrift of internationaal uittreksel Burgerlijke stand (bijv. geboorteakte, huwelijksakte, overlijdensakte)

€ 15,70

 Je betaalt de kosten bij de aanvraag. Uiteraard kun je dit pinnen

Je kunt iemand schriftelijk machtigen om voor jou een uittreksel aan te vragen. De gemachtigde moet 18 jaar of ouder zijn en zich kunnen legitimeren. In de machtiging moet beschreven staan welk uittreksel je nodig hebt en waar het voor is. Je moet de machtiging ondertekenen en een kopie van je identiteitsbewijs toevoegen.