Heusdenaren van 2020

De Heusdenaren van het jaar 2020 zijn bekend, gefeliciteerd!

Burgemeester Willemijn van Hees maakte de winnaars (in de categorieën volwassenen en jongeren) bekend tijdens het online Pieck Podium van maandag 5 april. Piet Vromans won in de categorie volwassenen en de Heusdenaartjes van 2020, in de categorie ‘Kinderen/Jongeren’, zijn Jaidy Kuys en Faith Alosery.

Piet Vromans won in de categorie ‘Volwassenen’. Piet won door zijn jarenlange en inspirerende inzet als secretaris bij De Zonnebloem afdeling Drunen/Elshout. Als secretaris was Piet de spil van de afdeling. Hij bedacht activiteiten die de gasten een onvergetelijke middag of avond bezorgden. Daarnaast doet Piet nog meer vrijwilligerswerk voor onder andere Stichting Fietsmaatjes, het carnaval in Elshout, het Gilde in Udenhout, voor diverse scholen, en nog veel meer. Dat alles naast de mantelzorg voor zijn vrouw José. Hij is dus echt een doener die zélf een keer in het zonnetje gezet mag worden. Piet mag met recht de titel Heusdenaar van het jaar 2020 dragen.

Heusdenaartjes van 2020 in de categorie ‘Kinderen/Jongeren’ werden Jaidy Kuys en Faith Alosery. Samen gingen zij op pad om geld in te zamelen voor stichting KIKA. Waarom KIKA? Jaidy en Faith vinden het belangrijk dat onderzoeken naar kinderen met kanker door kunnen gaan. “En natuurlijk omdat KIKA kinderen met kanker helpt om ze beter te behandelen en hen te genezen.” Jaidy en Faith klopten bij heel veel deuren aan om lege flessen in te zamelen. Het opgeleverde statiegeld doneerden ze daarna aan KIKA. Deze prestatie leverde hen de titel Heusdenaartje van het jaar 2020 op.

Pieck Podium
Het net gestarte Pieck Podium is een online podium waarbij creatievelingen, dansers, performers en bandjes de kans krijgen om zichzelf te laten zien aan het publiek. Het wordt georganiseerd door het Pieck, hèt centrum voor de kunsten in de gemeente Heusden. Ook dit keer was het een avond vol entertainment waar iedereen van kon genieten.

Heusdenaren bos
Dit jaar krijgen de winnaars een unieke prijs: een boom in het toekomstige ‘bos van de Heusdenaren’. We zoeken  druk naar een geschikte plek voor een  bos, op een herkenbare openbare plek, die voor inwoners makkelijk bereikbaar is. Een bos waarin we de komende jaren bomen kunnen planten voor al die toonaangevende Heusdenaren.

Terugkijken
> Klik hier om de uitzending terug te kijken

In de catergorie volwassen zijn zijn genomineerd:

Marieke van der Aa

Marieke maakt met passie opkikkertjes voor alleenstaande ouderen. Dat levert haar een nominatie op. 

Gerrie Berg

Haar actieve inzet om meer AED's te plaatsen in de gemeente Heusden, levert haar deze nominatie op. 

Jan-Cees Bouwer

Vanwege zijn vrijwilligerswerk in Haarsteeg en zijn betrokkenheid bij de dorpsbewoners met een kleinere portemonnee, is Jan-Cees genomineerd. 

Susan Cleutjens

De liefdevolle mantelzorg die Susan geeft, leveren haar een nominatie op. 

Hekese Hellevegers

Deze carnavalsvereniging is genomineerd door het carnavalsfeest opnieuw leven in te blazen in Hedikhuizen.

Adri Eijkemans

Adri is genomineerd voor zijn passievolle werk bij Televisie Heusden. Met zijn enthousiasme biedt Adri vrijwilligers die video-opnames uit de gemeente willen laten zien een nieuw platform.

Marja Kivits

Voor het schrijven en laten drukken van het dialecten woordenboek over de kernen Vlijmen, Haarsteeg en Nieuwkuijk.

Martien Klerks

Martien is genomineerd vanwege zijn inzit voor het regionale bestuur en zijn voorzitterschap bij de Zonnebloem in de gemeente Heusden.

Fleur van der Linden

De sportieve Fleur nam, ondanks Corona, deel aan 4 Nederlands Kampioenschappen Polsstokhoogspringen. Ze won daarbij maar liefst 4 medailles: 1x brons, 2x zilver en 1x goud. Dit levert haar een nominatie op.  

Anouk van Loon

Anouk is genomineerd om haar veelbesproken dansuurtjes voor ouderen. Haar danslessen, die zij bij verschillende verzorgingcentra opvoerde, gaven veel vreugde in donkere tijden. 

Thomashuis Nieuwkuijk - Martin Carels en Berna van den Dungen

Een Thomashuis is een warm nest waar alles draait om liefde, geborgenheid en aandacht voor elkaar. De uitmuntende verzorging voor hun 9 bewoners levert hen deze nominatie op.

Marjan Blok van der Velden

De betrokken en actieve mantelzorg van Marjan maar ook de zorg voor een drietal gezinnen van statushouders, levert haar een nominatie op. 

Jos van de Ven

Vanwege zijn energieke inzet als buurtcoach van Stichting de Schroef is Jos genomineerd. 

Piet Vromans

Voor zijn jarenlange, inspirerende inzet als secrataris bij de Zonnebloem afdeling Drunen/Elshout.

Theo Nieuwenhuis

Theo zijn tomeloze inzet voor jong en oud tijdens het Corona virus om een ieder gezond en veilig boodschappen te laten doen levert hem een nominatie op.  

In de catergorie jongeren / kinderen zijn genomineerd:

Jaidy Kuys en Faith Alosery

De lege flessen inzamelingsactie voor KiKa leveren Jaidy en Faith een nominatie op. 

Jill van Haaren

Jill is genomineerd vanwege haar doorzettingsvermogen bij haar eigen, bedachte inzamelingsactie van lege flessen voor de bosbranden in Australie.