Doener van de Maand januari 2023

De eerste Doener van de Maand van 2023 is bekend! Eigenlijk zijn het de Doeners van de Maand, want op woensdag 15 februari huldigde wethouder Martijn van Esch namens het college de Duinzuivel Coöperatie. De coöperatie maakt Duingoedkazen en één van die kazen is gekozen tot beste kaas van Nederland!

De beste kaas van Nederland
De Brabantse Schone-kaas van de boerencoöperatie rond de Loonse en Drunense Duinen kreeg de Grand Gold-onderscheiding bij de prestigieuze Frankfurt Trophy-wedstrijd. In gewoon Nederlands is dat dus de beste kaas van Nederland. 
Mari van Drunen, voorzitter van de lokale zuivelcoöperatie en zelf melkveehouder vertelde rond de huldiging: “Met de verkoop van deze kaas geven we de jonge boeren perspectief. De boeren geven een bijdrage voor het behoud van de schoonheid van het gebied en via de verkoop leggen we direct contact met de burger om het verhaal te vertellen”.

“In een tijd waarin de druk op boeren groot is, is dit een heel mooi voorbeeld van Doeners die hard werken om hun Droom waar te maken. Die mentaliteit past prima bij Dromen. Doen. Heusden. en voor zulke mensen werken we als gemeente ook hard”, zei de wethouder toen hij de maandelijkse Doenerstaart overhandigde aan de Duinboeren en de Duinzuivel coöperatie.

>> Meer over de Brabantse Schone-kaas lees je op de website van Brabants Duingoed.

We zoeken iedere maand op basis van de actualiteit naar de Doener. Zo proberen we mensen uit onze hele samenleving in het zonnetje te zetten.

Heusdenaar van het Jaar
Alle Doeners van de Maand zijn automatisch genomineerd voor Heusdenaar van het Jaar 2023. Daar kan het college eventueel nog kandidaten aan toevoegen. In het eerste kwartaal van 2024 kunnen inwoners stemmen en zo met het college bepalen wie de Heusdenaar van het Jaar 2023 wordt.
 

Laatst bijgewerkt op: 26-04-2023