Duurzaamheid

Heusden is een gemeente waar mensen graag wonen, werken en verblijven. Dat willen we ook in de toekomst graag zo houden. Ontwikkelingen zoals de klimaatverandering raken ook onze leef- en werkomgeving. Alleen als wij zuinig zijn op onze leefomgeving kan iedereen er, ook na ons, plezier van hebben. Heel. Heusden. Duurzaam. inspireert ook ondernemers om bewuster te leven. Zo kunnen we samen onze ‘voetafdruk’ verkleinen. Hierdoor dragen we allemaal een steentje bij aan een mooie toekomst in Heusden voor onszelf en de volgende generaties.

Op deze webpagina vind je informatie en tips over het verduurzamen van jouw bedrijf(spand) of organisatie en wat jij in jouw bedrijf kan doen om nog meer te besparen.

De energieprijzen zijn hoog en dat raakt veel ondernemers. Steeds meer bedrijven willen energie besparen. Met de drie belangrijkste maatregelen bespaar je nú al op je energierekening. Kijk wat jij in jouw bedrijf kan doen om nog meer te besparen en zet ook in je bedrijf de knop om.

> Ga naar ‘Zet ook de knop om’

Wordt jouw bedrijf ook geraakt door de hoge energiekosten? Om jouw energierekening te verlagen komt de overheid je voor een deel tegemoet met financiële steun. Ook zijn er subsidies en regelingen om jouw bedrijf verder te verduurzamen en energie te besparen. Lees hier wat je kunt doen.

Stichting Ondernemend Heusden Duurzaam faciliteert
Voor ondernemers, door ondernemers

Wil je als Heusdense ondernemer ook graag je bedrijf(sactiviteiten) verder verduurzamen en wil je daarbij volledig ontzorgd worden? Dan is de Stichting Ondernemend Heusden Duurzaam er voor jou! Een aantal lokale ondernemers heeft samen met de gemeente de handen ineen geslagen om jou als Heusdense ondernemer te faciliteren bij verdere verduurzaming van hun bedrijfsgebouwen- en activiteiten.

Hoeveel levert de zon je op?
“Zon op bedrijfsdak” is het eerste project dat wordt aangeboden door de stichting waar je aan deel kunt nemen. Heusdense ondernemers, met een bedrijfsdak van minimaal 500 m2, die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden voor het zelf opwekken van zonne-energie via zonnepanelen worden volledig ontzorgd tijdens het project. Omdat er veel verschillende partijen bij een dergelijk project betrokken zijn, levert deze aanpak jou als ondernemer veel gemak, duidelijkheid en tijd op. Je hoeft immers zelf niet met alle betrokkenen zoals leveranciers, netbeheerder en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, te schakelen. De betrokken bedrijven waaruit je een keuze kunt maken zijn
veelal lokaal gevestigd en zorgvuldig geselecteerd door de stichting.

Gratis projectplan en advies
Graag maken wij kennis met je en inventariseren we samen met jou de mogelijkheden voor zonnepanelen op je bedrijfsdak. Je ontvangt gratis een globaal projectplan voor de zonnepanelen. Ook krijg je kosteloos advies over andere energiebesparende mogelijkheden voor je bedrijf. Ben je vervolgens overtuigd van het projectplan? Dan begeleidt Manon Elsevier je via de volgende stappen graag volledig van subsidieaanvraag tot de installatie van de zonnepanelen:
1. Globaal projectplan
2. Subsidietraject (incl. transportindicatie, controle installatie en dakconstructie)
3. Volledige begeleiding vanaf toekenning subsidie

Interesse?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor zonnepanelen op je bedrijfsdak? Stuur een mail naar ondernemers@heusden.nl of neem contact op met Manon Elsevier via 06 - 12 11 04 18 dan plannen we snel een afspraak in. 

www.heelheusdenduurzaam.n

Het zakelijk energieloket helpt je bij het verduurzamen van jouw bedrijfslocatie, bedrijfspand en kantoorruimte. Je vindt hier informatie over subsidies en financieringsmogelijkheden, tips voor energiebesparende maatregelen of bekijk hier de wet- en regelgeving over dit onderwerp. Het loket biedt daarnaast een overzicht van partijen waar je voor maatwerk en ondersteuning terecht kunt.

Ga naar het zakelijk energieloket