Duurzaamheid

Heusden is een gemeente waar mensen graag wonen, werken en verblijven. Dat willen we ook in de toekomst graag zo houden. Ontwikkelingen zoals de klimaatverandering raken ook onze leef- en werkomgeving. Alleen als wij zuinig zijn op onze leefomgeving kan iedereen er, ook na ons, plezier van hebben. Heel. Heusden. Duurzaam. inspireert ook ondernemers om bewuster te leven. Zo kunnen we samen onze ‘voetafdruk’ verkleinen. Hierdoor dragen we allemaal een steentje bij aan een mooie toekomst in Heusden voor onszelf en de volgende generaties.

Op deze webpagina vind je informatie over het verduurzamen van jouw bedrijf(spand) of organisatie. 

Stichting Ondernemend Heusden Duurzaam faciliteert
Voor ondernemers, door ondernemers

Wil je als Heusdense ondernemer ook graag je bedrijf(sactiviteiten) verder verduurzamen en wil je daarbij volledig ontzorgd worden? Dan is de nieuwe Stichting Ondernemend Heusden Duurzaam er voor jou! Een aantal lokale ondernemers heeft samen met de gemeente de handen ineen geslagen om Heusdense ondernemers te faciliteren bij verdere verduurzaming van hun bedrijfsgebouwen- en activiteiten.

Hoeveel levert de zon je op?
“Zon op bedrijfsdak” is het eerste project dat wordt aangeboden door de stichting waar je aan deel kunt nemen. Heusdense ondernemers, met een bedrijfsdak van minimaal 500 m2, die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden voor het zelf opwekken van zonne-energie via zonnepanelen worden volledig ontzorgd tijdens het project. Omdat er veel verschillende partijen bij een dergelijk project betrokken zijn, levert deze aanpak ondernemers veel gemak, duidelijkheid en tijd op. De ondernemer hoeft immers zelf niet met alle betrokkenen te schakelen zoals leveranciers, netbeheerder en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De betrokken bedrijven waaruit je een keuze kunt maken zijn
veelal lokaal gevestigd en zorgvuldig geselecteerd door de stichting.

Gratis projectplan en advies
Graag maken wij kennis met je en inventariseren we de mogelijkheden voor zonnepanelen op je bedrijfsdak. Je ontvangt gratis een globaal projectplan voor de zonnepanelen. Ook krijg je kosteloos advies over andere energiebesparende mogelijkheden voor je bedrijf. Ben je vervolgens overtuigd van het projectplan? Dan begeleidt Manon Elsevier je graag volledig van subsidieaanvraag tot de installatie van de zonnepanelen via de volgende stappen:
1. Globaal projectplan
2. Subsidietraject (incl. transportindicatie, controle installatie en dakconstructie)
3. Volledige begeleiding vanaf toekenning subsidie

Kosten
Het globale projectplan (stap 1) wordt gesubsidieerd vanuit de gemeente Heusden voor de eerste 10 ondernemers die zich aanmelden. De eerste 5 ondernemers die vervolgens
besluiten om het subsidietraject te starten ontvangen hiervoor een vergoeding van gemeente Heusden. Voor de verdere uitvoering van het projectplan nadat de subsidie is
toegekend (stap 3) ontvang je vervolgens vrijblijvend een offerte. De daadwerkelijke aanleg van de zonnepanelen financier je zelf als je hiertoe besluit. Alle projecten zijn
onder voorbehoud, afhankelijk van de transportindicatie en in afstemming met Enexis.

Interesse?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor zonnepanelen op je bedrijfsdak? Stuur een mail naar ondernemers@heusden.nl of neem contact op met Manon Elsevier via 06-12110418 dan plannen we snel een afspraak in. 

www.heelheusdenduurzaam.n

Rijksoverheid heeft de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) in het leven geroepen om MKB ondernemers te helpen hun onderneming te verduurzamen. Dit helpt MKB ondernemers direct en structureel kosten te besparen en de overheid hun doelen voor het klimaatakkoord te behalen.

Met de SVM subsidie kun je als MKB ondernemer een erkend energieadviseur inhuren voor een energie-besparingsadvies op maat t.w.v. € 950,00. De overheid betaalt hier 80% van. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je tenminste 1 energiebesparende maatregel, groot of klein, uit het adviesrapport te nemen.

Ook kosten van eventuele vervolgbegeleiding (bijv. bij het opvragen van offertes voor LED of zonnepanelen) worden voor 80% gesubsidieerd.

> Klik hier om naar een website van RVO te gaan waar je de voorwaarden leest