Twaalf toeristische route-informatieborden in de gemeente Heusden zijn vernieuwd. De borden waren aan vervanging toe. Op de borden staat een knooppuntenkaart en foto's van bezienswaardigheden zodat wandelaars hun route makkelijk kunnen volgen. Wethouder Thom Blankers en Stijn Kleijngeld Projectcoördinator VisitBrabant 'Routebureau Brabant' onthulde het bord aan de Kooilaan / Ookweg nabij Doeveren. Op dit bord zie je  een prachtige foto van de onlangs gerestaureerde Doeverense Sluis.

De borden zijn voorzien van frisse en goed leesbare teksten en kaarten om de wandelaars te helpen de route te plannen. Ook staan er mooie afbeeldingen uit de gemeente (Points of Interest) op zodat wandelaars wat extra informatie krijgen. 

Bij de vernieuwing van de borden heeft de gemeente Heusden nauw samengewerkt met VisitBrabant ‘Routebureau en RBT De Langstraat. Het routebureau is, in opdracht van provincie Noord-Brabant en Brabantse gemeenten, verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van alle Brabantse recreatieve routestructuren waaronder het wandel-knooppuntennetwerk. Bij het bepalen van de locaties van de informatieborden is gekeken of er aansluiting kon worden gevonden met horecagelegenheden, buurgemeenten en het knooppuntennetwerk.

Tuin van Brabant

RBT De Langstraat zet de prachtige vrijetijdsregio stevig in de markt door onder andere het aanbieden van actuele wandelkaarten. Deze zijn verkrijgbaar bij de Toeristische Informatiepunten van RBT De Langstraat, zoals het stadhuis in vesting Heusden. Wandelaars stippelen hun route in de Tuin van Brabant uit via de knooppunten. Via de online routeplanner op de www.bezoekdelangstraat.nl kunnen wandelaars ook makkelijk een route samenstellen.

Laatst bijgewerkt op: 14-04-2023