De tijdelijke opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in de oude bibliotheek van Drunen is in gebruik genomen. Op deze locatie hebben we 40 bedden beschikbaar om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Ook op deze locatie bieden we een warme, veilige plek, die het normale leven zo goed mogelijk benadert. 

Op donderdag 28 maart hebben omwonenden een kijkje kunnen nemen in de opvanglocatie in hun buurt. Het was een drukbezochte avond, waarbij de bezoekers voornamelijk positief waren over de opvanglocatie. De dag erna zijn er ook nog fietsen ingezameld voor de vluchtelingen.  

In 2023 hebben we Olha (In het Nederlands: Olga) en haar gezin geinterviewd over haar ervaringen. Ze vertelt over een jaar waarin veel is gebeurd. Lees hier het interview

Hoelang vangt de gemeente op deze locatie Oekraïense vluchtelingen op?
De Rijksoverheid heeft bepaald dat Oekraïners tot 4 maart 2025 in Nederland mogen blijven. Afhankelijk van de ontwikkelingen kan deze datum verlengd worden. Het college heeft de ambitie om in 2026 deze locatie te herontwikkelen naar woningbouw. Het is nu nog niet te zeggen wat voor type (of hoeveel) woningen er komen. 

 

Laatst bijgewerkt op: 03-04-2024