Wil je graag ruim wonen in De Grassen in Vlijmen? Ideaal als je graag dichtbij de stad wilt wonen, maar ook de rust van een dorp zoekt. Het beste uit twee werelden! Op de Facebook van De Grassen krijg je een indruk van de wijk. Klik op de link hieronder om naar de pagina te gaan.

> Facebookpagina De Grassen

Alle kavels zijn gereserveerd (oktober 2020)

Helaas zijn alle kavels in dit deelgebied inmiddels verkocht of gereserveerd. In de toekomst komen er weer nieuwe kavels in de verkoop in De Grassen.

Voor de Grassen zijn we voor de volgende fase (nog steeds) afhankelijk van de procedure van de GOL (Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat). De GOL omvat onder andere een nieuwe weg aan de oostkant van Vlijmen, die belangrijk is voor de ontsluiting van de wijk De Grassen. Tegen de GOL en deze nieuwe weg is beroep ingediend bij de Raad van State. De Raad van State moet nu een uitspraak doen over de plannen en de ingediende beroepen. De procedurele zitting van de Raad van State over de beroepen tegen de GOL moet nog plaatsvinden. Wij hopen in de eerste helft van 2021 meer duidelijkheid te hebben. Pas als de Raad van State zich positief uitspreekt over de uitvoering van de GOL gaan we aan de slag met de vervolgfasen van De Grassen. Dan zullen we de verkaveling laten maken en het bestemmingsplan in procedure brengen. Ondertussen zijn voorzichtigheidshalve al wel de voorbereidingen voor de woningbouw gestart met de uitvoering van de noodzakelijke onderzoeken. Voordat we in de verkoop kunnen, zijn we dan wel een aantal jaar verder (mogelijk 2023). Het is echter heel lastig om een planning aan te geven, daarvoor is nu nog te veel onduidelijk. Als er ontwikkelingen zijn dan melden we dat in de nieuwsbrieven van de Kavelwinkel en de Grassen. (status oktober 2020)

Als er nieuwe kavels in de verkoop gaan, wordt dit via de nieuwsbrief van de Kavelwinkel als eerste bekend gemaakt. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via de knop onder deze tekst. 

Voor vragen of interesse kun je contact opnemen met MogelijkMaker Suzanne Hoozemans, Annemarie Cales of Carola Killian via (073) 513 17 89.

Aanmelden nieuwsbrief

Via onze kavelkaart kun je zien welke kavels er nog beschikbaar zijn. Hier vind je ook het kavelpaspoort. Dit document geeft een korte beschrijving van de kavel en geeft een doorkijk naar de inhoud van het bestemmingsplan, de aandachtspunten en de beoogde beeldkwaliteit.

De aankoop van een kavel is een zorgvuldig proces. Voordat je tot definitieve koop overgaat, wil je natuurlijk precies weten wat er wel en niet mogelijk is. Op het moment dat je een kavel gevonden hebt waarop je je huis wilt bouwen, is het dan ook van belang om snel met de gemeente in gesprek te gaan. Onze MogelijkMakers kunnen je daarbij alles vertellen over wat er wel of eventueel niet mogelijk is op de kavel.

Ook zullen ze je de mogelijkheid bieden om de kavel te reserveren. Dat geeft je 4 maanden de tijd om zaken goed op een rijtje te zetten en te regelen. Om je daarbij op weg te helpen, hebben we in een korte brochure op een rij gezet wat er allemaal komt kijken bij de koop van een kavel in de gemeente Heusden. In de folder lees je de regels en procedures bij het kopen van een kavel.

Folder aankopen bouwkavel