Jeugdburgemeesters 2024

Kate Buitenhuis en Huub van der Heijden zijn de jeugdburgemeesters van 2024! Zij gaan voor de periode van één kalenderjaar met of namens de burgemeester de gemeente vertegenwoordigen bij evenementen, herdenkingen en bijzondere ontvangsten.

Alle activiteiten van de jeugdburgemeesters kun je volgen via hun Facebookpagina. Wil je ze beter leren kennen? Lees dan hieronder hun verhalen.

Ik ben Kate, ik ben 10 jaar oud en woon in Vlijmen.

Ik zit op school bij de Vijfhoeven, in Vlijmen. Ik ben graag sportief bezig met hockeyen en karate, ik zit nog niet heel lang op karate maar ik heb wel een gele streep.

Ik gebruik ook graag mijn creativiteit zoals tekenen, dat doe ik heel graag in mijn vrije tijd.

Daarom wilde ik graag jeugdburgemeester worden, zodat ik mijn ideeën kan delen met heel gemeente Heusden. En met de ideeën die ik had kan ik me nu dus jeugdburgemeester noemen. Alles wat ik tot nu toe heb gedaan was echt super leuk om te doen. Ik sta in de krant, mocht bij het eerst geboren baby’tje op bezoek en carnaval openen in Drunen met een sleutel overdracht en er staat me nog veel meer te verwachten dit jaar.

En het interview met Charlotte van der Pluijm was echt super leuk. 

We hebben niet alleen een huis hier in gemeente Heusden, ook in München. Daar werkt mijn vader voor Sixt dat is een auto verhuurbedrijf en hij is daarvoor veel in Duitsland. We gaan daar ook vaak heen op vakantie. En dan naar een heel groot museum met echte raketten en vliegtuigen uit de 2e wereldoorlog echt tof om te zien.

In Duitsland is er ook een grote Lego winkel, ik hou van Lego om mee te spelen, zelf heb ik een keer Zweinstein gemaakt van Harry Potter en de Mickey en Mini Mouse. 

Ik ben dus erg veel bezig met van alles wat, ik vind het super leuk om jeugdburgemeester te zijn! 

Hoi, ik ben Huub en ik ben 10 jaar oud. Ik woon met papa (Remco), mama (Angèle) en allerleukste broertje (Tjeu) in Vlijmen. Mijn twee zussen (Esmee en Jasmijn) wonen niet bij ons in huis. Ik zit in groep 7 van basisschool de Bussel.

In mijn vrije tijd doe ik graag afspreken met vrienden, buitenspelen en voetbalkaarten sparen. Ik sport ook graag. Ik zit op wielrennen, mountainbiken en waterscouting. Mijn idool is Mathieu van der Poel.

Het fijne gevoel dat ik krijg van sporten zou ik graag andere kinderen ook willen laten voelen. Het is superleuk en goed voor je gezondheid! Daarom vind ik dat ouders moeten zorgen dat hun kind minstens 1 uur per dag beweegt of sport.

Helaas zie ik dat er bij mij op school ook gepest wordt en hoe moeilijk de kinderen het hebben. Als jeugdburgemeester wil ik er alles aan doen om pesten te voorkomen.

Ik ben tegen natuurvervuiling want het is slecht voor de aarde en dieren gaan daardoor dood. Helaas kan ik het niet voor de hele wereld gelijk oplossen maar laten we beginnen bij onze gemeente.

Ik heb er super veel zin in om jeugdburgemeester te zijn en me in te zetten voor deze punten!

Groetjes Huub!

Laatst bijgewerkt op: 01-03-2024