La Vuelta Holanda 2020

15 augustus 2020: De Vuelta komt eraan!


De 75ste editie van de Ronde van Spanje gaat van start in Nederland en dat is bijzonder! Slechts drie keer eerder startte deze wielerronde buiten Spanje. En nog meer bijzonder is dat de Vuelta onze gemeente aan doet! Markeer zaterdag 15 augustus 2020 dus nu al met een rode stift in je agenda, want rood is de kleur van La Vuelta!

Etappe door onze gemeente

De tweede etappe van de ronde van Spanje loopt door onze gemeente. Het peloton start op 15 augustus 2020 in het centrum van ’s-Hertogenbosch en koerst  (tussen 13.00 en 13.30 uur) door de kernen Vlijmen, Haarsteeg, Herpt en Heusden. Daarna vervolgen de renners hun weg richting Utrecht. Bekijk hier de volledige etappe-route die door onze gemeente loopt.

Evenementen

Samen met La Vuelta Holanda, TeamBrabant 2000, het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) De Langstraat, lokale ondernemers en inwoners maken we er een bijzondere doortocht van. In aanloop naar de etappe worden er verschillende evenementen en activiteiten georganiseerd. Organiseer jij ook een evenement? Vraag dan op tijd een vergunning aan! Bekijk hier of en hoe je een vergunning kunt aanvragen.

Verkeersmaatregelen

In verband met de doorkomst van het peloton worden op 15 augustus 2020 verschillende wegen 2,5 uur afgesloten voor doorgaand verkeer. De route moet dan ook vrij zijn van obstakels en geparkeerde auto’s. Ook wordt afrit 44 (Vlijmen) van de A59 afgesloten voor doorgaand verkeer en zal er enige uren geen openbaar vervoer zijn. De exacte tijden worden later bekend gemaakt. 

Aanmelden als verkeersregelaar

Op 15 augustus 2020 komt de Vuelta door de gemeente Heusden. Wil je op de eerste rij staan en dit sportieve spektakel mogelijk maken? Meld je dan nu aan als verkeersregelaar. Door het volgen van een instructie draag je op die dag een paar uur bij aan dit evenement. Aanmelden?   

Wat krijg je?

  • een verkeersregelaarsinstructie
  • inspiratiesessie in Utrecht
  • een lunchpakket
  • een verkeersregelaarshesje 
  • een eersterangs plek bij dit gigantische spektakel

Wij verwachten van je dat

  • je op 15 augustus 2020 beschikbaar bent vanaf ongeveer 10.00 uur tot 15.00 uur
  • je betrouwbaar bent
  • je oog voor veiligheid hebt en daarnaar handelt 

Let op: er is een beperkt aantal plekken voor verkeersregelaars beschikbaar.

Fietsrace

Uitgelicht