Kasteel Steenenburg

Het afgelopen anderhalf jaar is hard gewerkt aan de restauratie van Kasteel Steenenburg, dat bij velen bekend is geworden vanwege zijn roze kleur. Met de restauratie is het kasteel teruggebracht in de staat van vóór het ‘Land van Ooit’. Dit houdt in dat de roze verf van de kasteelmuren is verwijderd en de serres gesloopt zijn. Basis voor het 'nieuwe uiterlijk' vormt het kasteel zoals dat in 1875 door architect Van Tulder is verbouwd. 

De restauratie is inmiddels bijna helemaal afgerond. Het enige dat nog moet gebeuren is het aanbrengen van een nieuwe kaleilaag op de muren van het oudste deel van het kasteel. Om dat te kunnen doen, moeten de muren voldoende droog zijn. Dat is op dit moment nog niet het geval.

Nieuwe bestemming

De restauratie van het kasteel is tot nu toe beperkt gebleven tot de buitenkant. Omdat nog niet duidelijk is wat er in het kasteel gaat komen, is het interieur nog ongemoeid gelaten. We willen met onze partner Kelders Beheer concrete afspraken gaan vastleggen voor de verkoop en ontwikkeling van het middengebied met appartementen, het kasteel en patiowoningen. Vooruitlopend daarop stellen we Kelders Beheer al in staat om het kasteel onder voorwaarden te gaan gebruiken voor vergaderingen en promotiedoeleinden. We kijken uit naar het moment dat het kasteel hiervoor haar deuren kan openen!

Tijdelijke bewoning

Het kasteel wordt momenteel tijdelijk bewoond door een aantal jonge mensen.