We nodigen je van harte uit voor de komende bijeenkomst rond de omgevingsvisie op 14 september 2021. Dit is een belangrijke bijeenkomst, waarin we met een brede groep van organisaties, ondernemers, ambtenaren en andere Heusdenaren bespreken hoe we met de vragen en dilemma’s in de omgevingsvisie om willen gaan. We noemen de bijeenkomst dan ook een Botsproefsessie.

In de omgevingsvisie komen veel verschillende vraagstukken samen. Sommige vraagstukken kunnen juist goed opgelost worden in de samenwerking tussen de diverse thema’s. Het tegengaan van wateroverlast in de straten, kan worden opgelost door meer groen te creëren, waardoor ook prettige wandelroutes ontstaan. Een mooi voorbeeld van 1+1 = 3. Andersom kan ook, op de gronden in het buitengebied kunnen zowel een zonnepark als kleinschalige woningen als kringlooplandbouw worden gerealiseerd. Op welke manier worden daar in de toekomst keuzes gemaakt?

Tijdens de bijeenkomst gaan we per thema in gesprek over de belangrijkste opgaven voor dat thema. Je kunt dus meedenken met de onderwerpen die je het meest belangrijk vindt.

Het doel van de avond is om met elkaar vast stellen hoe we afwegingen willen maken en naar welke oplossingsrichting per opgave de voorkeur uit gaat. De uitkomsten gebruiken we om de concept omgevingsvisie verder uit te werken. De uitkomsten zijn ook belangrijk voor de Raad straks. Ze bieden inzicht in de afwegingen die ondernemers, bewoners en de andere betrokkenen in Heusden belangrijk vinden bij het maken van de keuzes voor de omgevingsvisie. 

Locatie: Abdijhof Mariënkroon, Abdijlaan 8 in Nieuwkuijk
Datum: 14 september 2021
Tijd: inloop met een lichte avondmaaltijd vanaf 17.15 uur, officieel programma van 18.00 tot 21.00 uur

Er is plek voor een beperkt aantal deelnemers, om teleurstelling te voorkomen vragen we om je aan te melden per mail. Gebruik daarvoor onderstaande link, in het blauw. We kijken er enorm naar uit om met alle betrokkenen samen te komen en hopen je te ontmoeten op 14 september. Klik op de knop hieronder om je aan te melden. 

Aanmelden Botsproefsessie

CORONAMAATREGELEN

Om voor alle gasten een veilige omgeving te creëren, volgt Abdijhof Mariënkroon de coronarichtlijnen van het RIVM en de overheid. Dit betekent het volgende:

  • Alle deelnemers dienen zich aan te melden voor de botsproefsessie door een mail te sturen naar nienke.sluimer@stipo.nl.
  • We vragen alle deelnemers om de basisvoorschriften in acht te nemen: thuisblijven bij verkoudheidsklachten en geen handen schudden. We houden 1,5 meter afstand van elkaar. 

Heb je een praktische vraag over de locatie of over de geldende coronamaatregelen tijdens de bijeenkomst, stuur dan een mail naar info@heusden.nl gericht aan Simon Oostdam.