Terugblik 
Hier vind je een terugblik van alle activiteiten in de buurt hoe Heusdenaren konden meedenken over de Omgevingsvisie Heusden.

Op de komst van de omgevingswet werkt de gemeente aan de Omgevingsvisie voor Heusden. In de Omgevingsvisie schetsen we de belangrijke ontwikkelingen voor Heusden tot 2040. We maken keuzes met elkaar en geven zo richting aan het initiatief uit de samenleving en het beleid van de gemeente. Dat doen we samen met de Heusdenaren: de bewoners, ondernemers en organisaties, jong en oud in de kernen. De komende weken kun je op verschillende momenten meedoen.

Aan de hand van allerlei gesprekken is een eerste visuele impressie gemaakt van de de input die we opgehaald hebben. Dit is hoe de toekomst van Heusden er uit kan zien. Maar het kan ook anders. Gebruik jij deze plaat als inspiratie, om vast je gedachten te laten gaan over dit onderwerp. Op deze pagina kun je digitaal jouw ideeën insturen of kom langs tijdens de campertour.

Visuele impressie toekomst Heusden

De jeugdburgemeesters van Heusden roepen alle basisschoolkinderen en senioren in verleeghuizen op om jouw wensen en dromen voor de toekomst van Heusden te delen! Deze wensen en dromen worden verwerkt bij het maken van de omgevingsvisie. Dus teken, schrijf, knip en plak jouw dromen op voor Heusden over 20 jaar en deel ze via de toekomstkoffer! De toekomstkoffer reist vanaf 10 mei 2021 door Heusden.

Week 18 t/m 20:         De toekomstkoffer reist langs ouderen in verpleeghuizen.

Week 20 t/m 22:         De toekomstkoffer reist langs kinderen op de basisscholen.

Bekijk hieronder de oproep van de jeugdburgemeesters.

> Video-oproep Jeugdburgemeesters Heusden

Ook jij kunt meedenken over de toekomst van Heusden! In juni touren we met de ‘toekomstcamper’ door de gemeente om in de kernen met mensen in gesprek te gaan over de omgevingsvisie. Kun je niet wachten om jouw ideeën te delen? Schrijf ze alvast op de ansichtkaart die je hieronder kunt downloaden. Neem deze dan mee als je naar de toekomstcamper komt.

> Ansichtkaart toekomstcamper

Iedereen is van harte welkom om mee te denken over de toekomst van Heusden, onder het genot van een kopje koffie of een glas limonade. We voeren gesprekken in de open lucht. We houden de corona-maatregelen in de gaten. Dat betekent 1,5 meter afstand. Is het druk? Wacht dan even of kom iets later terug. Hieronder tref je de planning aan. 

Planning toekomstcamper in de kernen

Herpt: Op maandag 31 mei, van 09.00 tot 13.00 uur, staan we op de parkeerplaats in de Torenstraat voor je klaar!

Oudheusden: Op maandag 31 mei, van 14.00 tot 18.00 uur, staan we op de parkeerplaats nabij Kasteellaan nr. 23 voor je klaar!

Haarsteeg: Op dinsdag 1 juni, van 09.00 tot 13.00 uur, staan we op de parkeerplaats hoek Pater van den Elsenstraat / Mari van Eschstraat voor je klaar!

Hedikhuizen: Op dinsdag 1 juni, van 14.00 tot 18.00 uur, staan we in het parallelweggetje aan de Kerkstraat voor je klaar!

Nieuwkuijk: Op woensdag 2 juni, van 09.00 tot 13.00 uur, staan we op de parkeerplaats bij basisschool Het Kompas voor je klaar!

Elshout: Op woensdag 2 juni, van 14.00 tot 18.00, uur staan we op het pleintje bij de brievenbus
(splitsing Kerkstraat / Schanswijk) op voor je klaar!

Vlijmen: Op donderdag 10 juni, van 09.00 tot 13.00 uur, staan we aan de Monseigneur Van Kesselstraat voor je klaar!

Vlijmen-Vliedberg: Op vrijdag 11 juni, van 14.00 tot 18.00 uur, staan we op het Burgemeester van Houtplein voor je klaar!

Vesting Heusden: Op donderdag 10 juni, van 14.00 tot 18.00 uur, staan we bij de Stadshaven (nabij de molen) voor je klaar!

Drunen: Op vrijdag 11 juni, van 09.00 tot 13.00 uur, staan we aan de voorzijde van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein voor je klaar!

Heesbeen: Op zaterdag 12 juni, van 09.00 tot 13.00 uur staan we op de parkeerplaats bij het dorpshuis aan de Voorstraat voor je klaar!

Doeveren: Op zaterdag 12 juni, van 14.00 tot 18.00 uur, staan we op de strook aan de Dorpsstraat tegenover nr. 9A voor je klaar

Rond de zomer ronden we de fase van het ophalen af en volgt een zogenaamde ‘botsproefsessie’, waarin we met bewoners, ondernemers en alle andere betrokkenen de belangrijkste dilemma’s en prioriteiten boven tafel halen.

De omgevingsvisie is bijna gereed. Op dinsdagavond 19 april 2022 kwamen er zo’n 70 betrokkenen bijeen om over de omgevingsvisie te praten. Er waren veel mensen bij die ook bij eerdere activiteiten aanwezig waren, en ook een behoorlijke groep mensen die voor de eerste keer kwamen. Lees het verslag van de avond via onderstaande link.

> Terugkoppeling sessie 'Puntjes op de i'