Wil jij je steentje bijdragen? Dat kan door te doneren. Hieronder geven je de juiste links naar de betreffende instanties. 

Fietsen voor Oekraïense vluchtelingen

Heb jij nog een (tweedehands) damesfiets, herenfiets of kinderfiets in de schuur staan? Voor de Oekraïense vluchtelingen in Heusden kunnen we deze goed gebruiken! We zoeken dames-, heren- en kinderfietsen die in goede of redelijke staat zijn. Een lekke band of ander klein mankement kunnen we repareren. Wil jij een fiets doneren vul dan het formulier in via onderstaande formulier. Wij nemen dan contact met je op voor de verdere afhandeling (dit zal na de meivakantie zijn). 

Oekraïeners in Heusden

Samen met een aantal inwoners hebben we 40 Oekraïense vluchtelingen naar Heusden gehaald. De vrouwen en kinderen die hebben moeten vluchten voor het oorlogsgeweld hebben niets mee kunnen nemen. Om in de eerste levensbehoefte en andere spullen zamelen deze inwoners geld in via het crowdfundingsplatform Gofundme. Klik hieronder om naar de inzamelingsactie te gaan. 

> Inzamelingsactie Gofundme

Giro 555

Je kunt de Oekraïners helpen door geld te doneren. De samenwerkende hulporganisaties hebben hiervoor Giro 555 geopend.

> naar de website van Giro 555

Vluchtelingenwerk Nederland

Vluchtelingenwerk heeft een overzichtspagina gemaakt met mogelijkheden om iets te doen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Je kunt hier ook doneren.

> naar de website van Vluchtelingenwerk Nederland

Kleding of andere materialen inzamelen

Op dit moment hebben we geen kleding of andere materialen nodig, behalve fietsen. We hebben nog materialen over van de actie 'Heusden voor Oekraïne'. Zodra we hier behoefte aan hebben doen we een oproep via de gemeentelijke kanalen. We informeren je dan over de eventuele actie. 

Ik wil een fiets doneren

Contactgegevens