Basisschoolleerlingen kunnen volop ontdekken bij Let’s Play de Langstraat

Waalwijk - Binnen scholengemeenschap de Overlaat is een inspirerende ontdekplek gecreëerd waar kinderen uit de Langstraat kunnen ontdekken maar vooral ook mogen verwonderen. Woensdagavond is ‘Let’s Play de Langstraat’ officieel geopend.

Van marktplein tot robotica

Let’s Play biedt technische, creatieve en uitdagende lessen aan binnen 7 werelden, gelinkt aan de 7 vmbo-profielen die scholengemeenschap de Overlaat aanbiedt in het voortgezet onderwijs. Zo zijn er een marktplein, een robotica ruimte en een designhoek. Leerkrachten uit het basisonderwijs kunnen bij Let’s Play kosteloos een activiteit boeken voor hun klas. Bijvoorbeeld aan de hand van een actueel thema waar de klas op dat moment mee bezig is. Tijdens de feestelijke opening werd met behulp van een enorme hijskraan en een drone de sleutel overhandigd waarna dit keer naast de kinderen ook wethouders, het bedrijfsleven en leerkrachten uit de omgeving mochten ontdekken en zich verwonderen in deze prachtige ruimte.

Techlab

Susan Timmermans, directeur bovenbouw Sg de Overlaat: “De ontdekplek komt voort uit het Techlab, wat al snel een groot succes werd. Let's Play is niet alleen gericht op techniek, maar laat iets van alle beroepsrichtingen zien. Het doel is om de basisscholen structureel te helpen met het vormgeven van wetenschap en technologie onderwijs en kinderen een brede oriëntatie op beroepen te geven zodat zij een juiste studie/beroepskeuze kunnen maken in de toekomst.”

Geïnteresseerd?

Wil je meer weten over het concept, de opzet en het netwerk rondom Let’s Play? Check: www.letsplaydelangstraat.nl