Dag van de techniek - 18 juni 2022

Heb jij een zoon/dochter die een toekomst ambieert in de techniek? Of wil je samen met hen kennis maken met techniek? Dan is het evenement Dag van de Techniek iets voor jou!

Op zaterdag 18 juni 2022 wordt het jaarlijkse evenement de Dag van de Techniek gehouden. Dit jaar hebben wij geen beperkingen meer en kunnen we dit evenement groots aanpakken. Momenteel zijn wij druk bezig met het organiseren van dit evenement.

Voor wie
Met de Dag van de Techniek laten wij jongeren kennis maken met techniek. Want zeg eens eerlijk, als je kiest voor techniek dan kies je voor een mooie toekomst. Tijdens deze dag zullen verschillende bedrijven de techniek achter hun product laten zien. Op een interactieve manier kan men zien wat de techniek is achter het maken van systematische processen. Bijvoorbeeld het pizzadeeg wat je kant-en-klaar in de supermarkt koopt. Elk bedrijf laat zijn eigen expertise zien!

Ook kun je op een laagdrempelige manier kennis maken met scholen zoals het Koning Willem 1 College en SG de Overlaat.

Enne… kom jij uit de gemeente Heusden en vind je het zelf interessant om kennis te maken met techniek? De Dag van de Techniek is voor jong en oud, voel je vrij om binnen te lopen.

Waar wordt dit evenement gehouden?
De Dag van de Techniek wordt gehouden bij Breman, Marconilaan 4 in Drunen van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Techniek is overal
Tijdens dit evenement willen we je bewust maken over de mogelijkheden van werken in de techniek. Want techniek is overal, je kunt er heel veel kanten mee op. Het is veel meer dan het uit elkaar halen en weer in elkaar zetten van ingewikkelde elektrische machines. Het zit ook in gebouwen, auto’s en bruggen. Maar ook in ziekenhuizen en pretparken. Je maakt en bedenkt iets wat er echt toe doet.

Hoe ziet deze dag eruit?
De toegang voor de Dag van de Techniek is gratis en het is niet nodig om je vooraf aan te melden. Dat betekent dat er vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur een vrije inloop is bij Breman Zuid in Drunen. De deelnemende bedrijven staan verspreid over twee hallen. Er wordt een leuke looproute gecreëerd, zodat je optimaal geïnspireerd wordt! Ook is er gelegenheid om een hapje en drankje te nuttigen, tegen betaling, op het foodplein.  

Een dag vol activiteiten
Tijdens de Dag van de Techniek kijken jong en oud hun ogen uit. En speciaal voor jongeren hebben de deelnemende bedrijven alles uit de kast getrokken om een leuke activiteit neer te zetten. Zo kan men bijvoorbeeld hun graaf skills inzetten bij het graafmachine behendigheidsspel, is er een heftruckparkoers, kan men zelf een bureaulamp maken, kun je je eigen zenuwspiraal maken, heerlijke pizza’s bakken in een oven en zijn er zelfs diverse spellen met VR-brillen! En voor de fanatiekelingen zijn er ook wedstrijdelementen aanwezig zoals: wie het snelst dozen in een werkbus kan stapelen en wie het snelst buizen kan buigen.

De Dag van de Techniek 2022 wordt groter dan ooit, dat wil je echt niet missen!  

>> Bekijk hier de plattegrond van de Dag van de Techniek