Het eerste deel van het centrumplan Vlijmen is gefaseerd opgeleverd en afgerond met het paviljoen begin 2019. Grote delen van het centrum zijn ingrijpend veranderd, het winkelmetrage is uitgebreid en de openbare ruimte en parkeermogelijkheden zijn sterk verbeterd. Het Van Greunsvenpark is nu afgerond, inclusief langparkeren bij het gemeentehuis. De aanpak van De Akker aan de zuidzijde van het Plein is onderdeel van fase twee van het centrumplan.

Het centrum van Vlijmen functioneert als lokaal ‘boodschappencentrum plus’ aangevuld met frequent benodigd niet-dagelijks aanbod, zoals het warenhuis (Hema), huishoudelijk, bloemen en media. Het centrum heeft twee duidelijke detailhandelsclusters namelijk:

  • Plein / De Akker 
  • Oliemaat 

Bekijk hier de website van Ondernemersvereniging Groot Vlijmen

Toekomstvisie centrum Vlijmen-Dorp
“Anticiperend op de randweg en centrumplan fase twee werkt Vlijmen aan een functioneel, sfeervol en compact dorpscentrum. De bewoners kunnen hier terecht voor de dagelijkse boodschappen en diverse niet-dagelijkse winkels, horeca en diensten. Het aanbod en parkeren is geclusterdaan het Plein en Oliemaat, met een aantrekkelijke verbinding via een makkelijk oversteekbare De Akker, te voet of met de fiets. Combinatiebezoek wordt gestimuleerd binnen deze halter omdat de doorgaande verkeersfunctie van het centrum is gereduceerd. Het centrum blijft goed bereikbaar en bestemmingsverkeer wordt automatisch naar de beste plek geleid. Ons centrum is dé plek waar je je dorpsgenoten treft.Je kunt verblijven rondom het Van Greunsvenpark of op een terras aan het Plein of in een levendige straat. Er is van alles te beleven in ons vernieuwde centrum dankzij de inzet van onze ondernemers en bewoners”.