Hart voor een kind award

Ken jij iemand, of een organisatie, die op vrijwillige basis goede dingen doet voor kinderen in de regio Hart van Brabant én die ook in deze regio woont? Iemand die bijdraagt aan het gezond en veilig opgroeien van kinderen? Dan kun je hem of haar nomineren voor de Hart voor een kind award. Je mag ook jezelf of je eigen organisatie nomineren. Met de award vragen alle organisaties die samenwerken in de Taskforce Kindermishandeling Hart van Brabant aandacht voor de rechten van het kind.

Drie awards
Er worden drie awards uitgereikt: 
- Eén voor organisaties. De winnaar krijgt 2500 euro om te investeren in leuke projecten voor kinderen.
- Eén voor een inwoner ouder dan 18 jaar. De winnaar krijgt 750 euro en ook dit prijzengeld is om te investeren in projecten voor kinderen. 
- Eén voor een kind. Het winnende kind mag een hartenwens doen om andere kinderen te helpen. 

Ken jij iemand die deze award verdient? Breng dan je stem uit! Dat kan tot 1 november 2021.
> Klik hier om iemand te nomineren

De uitreiking van de award is op zaterdag 20 november. Dat is de internationale dag van de rechten van het kind.

Wie nomineer jij?
Ieder verhaal telt! Denk aan een buurtbewoner die een veilige plek biedt aan een kind dat het thuis moeilijk heeft. Een leraar die online pesten onder jongeren tegengaat. Een organisatie die spelactiviteiten in de wijk organiseert, zodat kinderen even weg zijn uit een onveilige thuissituatie. Of een stichting met een sport- en spelaanbod voor jongeren die niet met het reguliere aanbod kunnen meedoen. Een kind dat ziet dat een klasgenootje geen lunchpakketje meekrijgt en aan zijn moeder vraagt om extra boterhammen en drinken mee te geven naar school. Of een kind dat voor een ziek klasgenootje bezoek en aandacht regelt.

Een voorwaarde is dat de genomineerden actief moeten zijn in de regio Hart van Brabant (gemeenten Dongen, Gilze-Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk) en er ook wonen of gevestigd zijn.