Vernieuwde identiteitskaart

Vanaf maandag 2 augustus wordt de Nederlandse identiteitskaart vernieuwd. De ID-kaart ziet er wat anders uit, heeft vingerafdrukken van de kaarthouder op de chip en het BSN-nummer staat in een QR-code op de achterkant van de kaart.

Huidige identiteitskaart
Je huidige identiteitskaart kun je nog gewoon gebruiken; natuurlijk wel uitsluitend tot de uiterste geldigheidsdatum van de kaart.

Geen (spoed)aanvragen voor paspoorten en identiteitskaarten in het laatste weekend van juli
Vanwege de introductie van het nieuwe model van de identiteitskaart kun je donderdag 29 juli vanaf 12.00 en vrijdag 30 juli geen aanvraag of spoedaanvraag voor een paspoort of identiteitskaart aan de balie doen. Houd hier rekening mee en plan op tijd een afspraak in voor een andere datum.

Wil je een paspoort of identiteitskaart aanvragen voor kinderen? Vergeet niet de benodigde toestemmingen te regelen! Hier lees je daar meer over.

> Klik hier om meer te lezen over de vernieuwde identiteitskaart

Vraag je reisdocument op tijd aan
Heb je vakantieplannen naar het buitenland en verloopt je reisdocument bijna? Vraag dan op tijd een nieuwe aan. Als je te laat een nieuw document aanvraagt, dan heb je een spoeddocument nodig en daar betaal je extra voor. Dat wil je natuurlijk niet!

Vergeet bij kinderen niet de benodigde toestemmingen te regelen.

> Klik hier om een afspraak te maken
> Klik hier voor meer informatie over reisdocumenten