Heusdense Street Art kunstenaars zochten een muur
De voorgevel van de hallen van Innoseeds aan de Vijfhoevenlaan wordt binnenkort verrijkt met een kleurrijk graffiti kunstwerk! Gerenommeerd Street Art kunstenaar Giedo Mommersteeg (oorspronkelijk Vlijmenaar) en Ivan Havdyda (uit Oudheusden) hadden allebei apart van elkaar dezelfde droom: een geschikte plek in onze gemeente nog aantrekkelijker maken met Street Art. De nog onervaren maar enthousiaste Ivan is gekoppeld aan de ervaren kunstenaar. Wij zijn een gemeente van doeners met een droom en die geven wij graag alle ruimte.

Giedo en Ivan dachten bij hun gezamenlijke ontwerp ook aan de omwonenden van woonwijk De Grassen wat grenst aan de hallen van Innoseeds. Het is een kinderrijke nieuwe buurt met mooie kleurrijke huizen. Het ontwerp van het kunstwerk is dan ook kleurrijk en ook aansprekend voor kinderen. Giedo: “Het Brabantse woord ‘Snapte” wordt groot uitgewerkt op de muur. Dit woord symboliseert het gevoel van ‘Fijn in Brabant en Fijn in Heusden’. Ook wordt een bekende Disney figuur toegevoegd in de vorm van een Ghostbuster, omdat dit erg herkenbaar is voor de meeste mensen.” Ivan: “Om een link te maken met de huidige tijd, wordt het kunstwerk omringd door de bekende Covid-19 bolletjes. De Ghostbuster staat symbool voor het op een vriendelijke manier verjagen van het coronavirus.”

Het kunstwerk blijft op de muur van de Innoseeds hallen staan, totdat de hallen gesloopt gaan worden.

> Afbeelding: een impressie van het ontwerp van het Street Art Graffiti kunstwerk op de voorgevel van de hallen Innoseeds aan de Vijfhoevenlaan in Vlijmen zie je op de afbeelding hieronder (disclaimer: de kleuren en grootte kunnen iets afwijken van het uiteindelijke ontwerp. De locatie is definitief vastgesteld op demuur die is gericht op de Vijfhoevenlaan). Dit ontwerp staat nu nog niet daadwerkelijk op de muur, dit wordt later gedaan.

Nieuwsbrief aan bewoners van De Grassen, 1 oktober 2020

Collegebesluit 29 september 2020