Riolering reinigen en inspecteren
Elk jaar verzorgen we regulier onderhoud aan het rioolstelsel. Donderdag 20 augustus starten we met het reinigen en inspecteren van de hoofdriolering in de kern Haarsteeg, het bedrijventerrein Groenewoud, Kasteeldreef, Bosscheweg en Groenewoud in Drunen en een gedeelte van de kern Nieuwkuijk tussen de Nieuwkuijksestraat, Kerkstraat, Middelweg en het Hof. Het inspecteren van het riool wordt gedaan door de firma M.J. Oomen leidingtechniek en het reinigen van het riool wordt gedaan door de firma Suez. Deze werkzaamheden voeren deze bedrijven uit in opdracht van de gemeente en duren ongeveer 5 weken.

Planning werkzaamheden

  • Week 34,35,36 Haarsteeg
  • Week 36,37,38 Drunen
  • Week 38 en 39 Nieuwkuijk

Wat merk je ervan?
Belangrijk voor jou om te weten is dat je tijdens het reinigen en inspecteren van het riool bij jou in de buurt gebruik kunt blijven maken van toilet, douche, bad en/of wasmachine.

Stankoverlast
Door luchtdrukverschillen in het riool tijdens de reiniging kunnen de watersloten (zwanenhals of sifon) van je toilet, bad en gootsteen in je woning leeggezogen worden. Hierdoor ontstaat een open verbinding tussen je woning en het gemeentelijk riool. Op deze manier kan er een lichte rioolgeur in je woning terechtkomen. Zodra je de zwanenhals weer vult (door het toilet door te spoelen en kranen even te laten lopen) verdwijnt deze geur snel.

Wateroverlast
Wateroverlast tijdens reinigingswerkzaamheden komt zelden voor. Echter bestaat de kans dat door luchtdrukverschillen in het riool het water in de zwanenhals via het toilet (of via een douche- of schrobputje) van je woning omhoogkomt. Wij adviseren je gedurende de werkzaamheden in je wijk om het toiletdeksel te sluiten en er een zwaar voorwerp op te plaatsen.

Verkeersmaatregelen
De reinigings- en inspectievoertuigen die de werkzaamheden uitvoeren hebben een omvang van een gemiddelde vrachtwagen en staan tijdens het werk voor korte tijd op dezelfde locatie. Het doorgaand verkeer kan voor korte tijd hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Meer informatie
Wij doen er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken.
Voor vragen kun je contact opnemen met René Van Dommelen via (073) 513 17 89 of via info@heusden.nl.