Meld verkoop en opslag anoniem!

Nu het weer sneller donker is horen we weer vaker harde knallen, vaak illegaal vuurwerk. Deze overlast is uiteraard vervelend voor mens en dier. Maar kinderen, en soms ouders, beseffen niet dat het ook levensgevaarlijk is om illegaal vuurwerk af te steken en te bewaren in huis. Onlangs vond de politie in woningen in Waalwijk en Waspik illegaal vuurwerk in huis. Onder het bed van een 14-jarige lag een zelf geknutselde bom. Wat als dit zware knalvuurwerk per ongeluk explodeert!? Ook is dit vuurwerk vaak niet gekeurd en dus kun je het niet veilig afsteken. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Meld illegaal verkoop of opslag
Daarom is het belangrijk dat we samen voorkomen dat (illegaal) vuurwerk wordt verkocht en opgeslagen. Met jouw oplettende blik kunnen we dit voorkomen. Ken jij personen die (illegaal) vuurwerk verkopen? Of locaties, bijvoorbeeld garageboxen, waar (illegaal) vuurwerk wordt opgeslagen? Meld dit dan anoniem via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl. Meldingen worden altijd serieus genomen en uitgezocht. Omdat de melding anoniem wordt doorgegeven, is een terugkoppeling niet mogelijk.

Op heterdaad betrapt!
De boa’s en politie treden op als iemand op heterdaad wordt betrapt op het handelen in vuurwerk of het afsteken daarvan. Onlangs is een minderjarige opgepakt voor het afsteken van illegaal vuurwerk en is zijn huis doorzocht. Je riskeert met deze actie een strafblad!