Luiercontainers

Steeds meer inwoners worden bewust duurzamer. Een voorbeeld hiervan is baby- en incontinentieluiers gescheiden aanbieden. In de gemeente staan hiervoor speciale containers. Veel locaties waar de speciale containers staan, zoals de milieustraat, enkele scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven, zijn gebonden aan openingstijden en daardoor niet altijd bereikbaar. Daarom zijn we gestart met een proef door het plaatsen van luiercontainers in de openbare ruimte. Hierdoor kun je altijd het luierafval weggooien.

Proeflocaties in openbare ruimte
In Vlijmen hebben we eerder als proef een aantal containers voor baby- en incontinentieluiers in de openbare ruimte geplaatst. Van deze containers wordt erg veel gebruik gemaakt. Daarom gaan we de locaties uitbreiden naar de openbare ruimte in Drunen en Oudheusden. In Drunen plaatsen we een luiercontainer op de parkeerplaats aan de Achterstraat bij de inzamelvoorzieningen voor glas, textiel en restafval.

Ook komt er een container op het Mexicoplein nabij de textielcontainers. In Oudheusden wordt een luiercontainer geplaatst in de Vermeerstraat, bij De Schakel, naast de ondergrondse container voor restafval. Daarnaast worden in Vlijmen de vierwielige containers vervangen. Deze staan bij de zendmast aan de Mommersteeg en bij het consultatiebureau bij zwembad Die Heygrave.

De luiercontainers worden begin januari geplaatst en worden eenmaal per week geleegd. Na een aantal maanden bekijken wij het gebruik van de containers. Ook zal de omgeving gecontroleerd worden op vervuiling en eventuele overlast. Bij een positief resultaat blijven de containers staan en gaan wij de locatie aanwijzen als inzamellocatie voor baby- en incontinentieluiers.

Zoek je nog een goedkoper en duurzaam alternatief voor luiers?
Tegenwoordig zijn er wasbare luiers die comfortabel en kleurrijk zijn. Ook zijn ze zacht, makkelijk in gebruik en goedkoper. Bovendien is het beter voor het milieu omdat je een hoop afval voorkomt en grondstoffen bespaart.

> Lees hier meer over de voordelen van wasbare luiers