Lichtjesavond

Op zondag 11 december van 18:00 tot 19:30 uur organiseren we weer de ‘Lichtjesavond’. Deze avond staat in het teken van het herdenken van overleden dierbaren. Begraafplaats Duynhaeghe, Akkerlaan 2 in Drunen, is op deze avond sfeervol verlicht met honderden kaarsen. Er is een koor dat zorgt voor een muzikaal intermezzo, er wordt een gedicht voorgedragen en je kunt een steen beschilderen als mooie herinnering aan jouw dierbare(n).

Verbranden brieven
Sinds dit jaar kon je ‘post naar de hemel’ sturen via de brievenbussen op de gemeentelijke begraafplaatsen. Een brief, kaartje of tekening versturen aan een overledene kan helpen bij het rouwproces. Onze begraafplaatsbeheerder bewaarde alle post zorgvuldig en ongeopend. Tijdens de lichtjesavond om 19:00 uur verbranden we deze post in een vuurkorf. Zo gaan ze symbolisch naar de hemel.

Het maakt niet uit of jouw dierbare(n) zijn of haar laatste rustplaats op deze begraafplaats heeft of niet; je bent van harte welkom. Je kunt parkeren op de gemeentelijke werf aan de Duinweg 37 in Drunen. Bezoekers met een invalideparkeerkaart mogen parkeren op de Akkerlaan bij de begraafplaats.