Kom erbij in Heusden

Klein gebaar, groot verschil

Eenzaamheid heeft tijdens de pandemie nog meer een gezicht gekregen. Iedereen moest meer thuis blijven en kon thuis minder mensen ontvangen. Een gevoel van gemis en je niet verbonden voelen met de samenleving kan dan al snel optreden, kortom een gevoel van eenzaamheid.

In Heusden hebben we sinds 2019 de coalitie tegen eenzaamheid. De coalitie heeft als doel om eenzaamheid te voorkomen, te signaleren en te bestrijden in Heusden. Mensen die gelukkig in het leven staan kunnen door een ingrijpende verandering, zoals het overlijden van een partner, te maken krijgen met eenzaamheid. Iedereen kent wel iemand die z’n nare situatie doorgaat en met een klein gebaar zoals samen een kop koffie drinken kun je een groot verschil maken voor iemand die zich eenzaam voelt.

Er mogen weer activiteiten georganiseerd worden om inwoners bij elkaar te brengen. Met deze activiteiten willen we inwoners de kans bieden om mee te doen. Van gezellig samen koffie drinken of creatief kaarten maken tot samen bewegen of een interessante workshop of bijeenkomst volgen. Voor ieder wat wils.

Activiteitenzoeker
Op de website www.bijeenheusden.nl verzamelen we alle activiteiten in de activiteitenzoeker. In deze zoeker kun je makkelijk jouw voorkeuren aangeven, zo vind je snel een activiteit die bij jou past.

Organiseer je een activiteit die openbaar toegankelijk is? Meld deze dan aan via de website van Bijeen! We nemen jouw activiteit dan mee in activiteitenzoeker.