Gratis wisselronde grijze papiercontainer

Sinds februari verzamel je het oud papier in de grijze container waar je voorheen je PMD in verzamelde. Het kan zijn dat de grijze papiercontainer nu te klein of juist te groot is.

Hiervoor houden wij een gratis wisselronde van de grijze papiercontainer. Je kunt de kleine grijze container (140 liter) gratis omwisselen voor een grote grijze container (240 liter), maar ook andersom is mogelijk.

Wil je je grijze container omwisselen?
Als je je container wil omwisselen voor een ander formaat stuur dan uiterlijk 31 mei 2024 een e-mail naar info@heusden.nl. Vermeld in de mail je adres en telefoonnummer en geef aan of je de container wil omwisselen voor een grote of voor een kleine container.

We gaan ons best doen om de containers zoveel mogelijk vóór de zomer om te wisselen. Dit is afhankelijk van het aantal containers dat omgewisseld en besteld moet worden. Nadat je je hebt aangemeld voor een gratis containerwisseling ontvang je hierover nog een brief met alle informatie. De nieuwe containers zijn allemaal voorzien van de sticker ‘papier’.

Let op!
Alleen grijze containers worden gratis omgewisseld voor een ander formaat. Als je de groene GFTcontainer wil omwisselen betaal je hiervoor eenmalig € 32,75. Hiervoor neem je contact op met de Afvalstoffendienst via (073) 615 65 75. Het bedrag voor lediging van een grote GFT-container is € 1,55 per keer. Een lediging van een kleine GFT-container kost € 0,93 per keer.

Wil je een extra container?
Wil je een extra container, dan betaal je hiervoor eenmalig € 77,25. Dit geldt zowel voor een grijze als een groene container. Een extra container vraag je aan bij de Afvalstoffendienst via (073) 615 65 75.

Als je verhuist, of de grootte van jouw huishouden wijzigt is een containerwisseling altijd gratis. Je moet deze wisseling dan wel binnen 6 maanden aanvragen bij de Afvalstoffendienst. Oud papier kun je natuurlijk ook gratis naar onze milieustraat brengen. De openingstijden vind je hier.

Vergeet bij een bezoek aan de milieustraat niet om je afvalpas mee te nemen! 

Laatst bijgewerkt op: 29-03-2024