Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen

13 oktober 2020 - Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft vandaag besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Dit doen we door op die plaatsen in te grijpen waar het risico op overdracht van het virus het grootst is. Door het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken, mensen te ondersteunen bij het kunnen naleven van de basisregels en striktere handhaving.

Meer dan we zouden willen heeft de verscherping van de maatregelen impact op de samenleving en de economie. Maar deze stap is nu nodig zodat zich daarna een nieuw perspectief aandient: een samenleving waarin we het virus onder controle houden. Het is cruciaal dat we 1,5 meter afstand tot anderen kunnen houden en de basisregels blijven volgen. Iedereen met klachten laat zich testen en mensen met een positieve testuitslag blijven thuis. Daarmee kan het allergrootste deel van de besmettingen worden voorkomen.

Het hele nieuwsbericht lees je op Rijksoverheid.nl:

Herfstvakantie

Ga je op vakantie in Nederland tijdens de herfstvakantie? Blijf dan zoveel als mogelijk op je vakantieadres en reis zo min mogelijk. Bekijk de infographic hieronder voor alle regels en adviezen.

> Infographic: Een veilige herfstvakantie