Extra energietoeslag van 500 euro

Gas en elektriciteit worden steeds duurder. Veel mensen kunnen hun energierekeningen moeilijk betalen. Daarom helpt de overheid mensen met een laag inkomen. Dat doen ze met de energietoeslag. Inwoners van de gemeenten Heusden kunnen daarvoor vanaf 19 september weer bij Baanbrekers terecht. De eenmalige energietoeslag is in juli 2022 verhoogd van 800 euro naar 1.300 euro.

Inwoners die eerder het bedrag van € 800,- aan energietoeslag hebben ontvangen, hoeven niets te doen. Zij ontvangen de aanvullende € 500,- automatisch rond 19 september op hun rekening. Inwoners met een lager inkomen (120% van het sociaal minimum) die nog geen energietoeslag hebben ontvangen, kunnen een aanvraag indienen bij Baanbrekers. Op de website van Baanbrekers staat vanaf 19 september het aanvraagformulier. Een aanvraag indienen kan tot 31 december 2022.

Inwoners die eerder een aanvraag hebben gedaan en een afwijzing hebben gekregen omdat de aanvraagtermijn was verstreken, hoeven geen nieuwe aanvraag te doen. Baanbrekers behandelt deze aanvragen vanaf 19 september alsnog.

Invloed op andere toeslagen?

Het ontvangen van de energietoeslag heeft geen invloed op andere toeslagen of op een uitkering. Uw zorg-, huur- of kinderopvangtoeslag of uitkering blijven precies hetzelfde. U krijgt de energietoeslag er gewoon bij. Wilt u meer weten over de energietoeslag? Kijk dan op www.bijeenheusden.nl/energietoeslag.