Energietoeslag

Baanbrekers is in de Langstraatgemeenten, dus ook in Heusden, gestart met het uitbetalen van de energietoeslag van 800 euro. Deze toeslag is voor huishoudens met een inkomen op of net iets boven het sociaal minimum niveau, tot 120% van het minimum. Huishoudens die een Participatiewet uitkering via Baanbrekers krijgen, een HeusdenPas hebben, gebruikmaken van de zorgpolis voor minima of een IAO ontvangen, krijgen de energietoeslag automatisch. Zij hoeven dus niets aan te vragen.

Niet iedereen die in aanmerking komt voor de energietoeslag is al bij ons bekend. Maak je geen gebruik van bovenstaande regelingen of heb je de Heusdenpas na 1 april 2022 aangevraagd? En heb je een inkomen tot 120% van het minimum, dan kun je de toeslag ook aanvragen.

Hoe aanvragen
Heb je recht op de energietoeslag? Dan kun je het formulier downloaden, invullen en de toeslag aanvragen. Het aanvraagformulier vind je hier. Je kunt ook een papieren versie van het formulier aanvragen door te bellen naar Baanbrekers (0416 - 671 000). Baanbrekers stuurt het formulier en een retourenveloppe dan naar je toe.

Baanbrekers vraagt om meerdere bijlagen bij het formulier mee te sturen, waaronder een kopie van het legitimatiebewijs. Let op! Alléén een kopie van paspoort of identiteitskaart wordt geaccepteerd! Dus geen rijbewijs. 

Baanbrekers probeert alles zo snel mogelijk in behandeling te nemen. Houd wel rekening met een doorlooptijd van een aantal weken.

> Klik hier voor meer informatie over de energietoeslag