Woon je in de gemeente Heusden en heb je een eigen huis? Dan klinkt het besparen op je energierekening vast als muziek in de oren! Samen met Energiecoöperatie Energiek Heusden, Coöperatie Hedikhuizen Duurzaam en Klimaatplein Heusden hebben we een interessante energiebesparingsactie voor alle woningeigenaren in onze gemeente.

Energiebesparingsartikelen en besparingsadvies
Wil jij ook je energieverbruik verminderen in je eigen woning door gratis energiebesparingsartikelen te ontvangen en eventueel nader besparingsadvies? Meld je dan aan voor deze actie door een aantal vragen te beantwoorden via dit online aanmeldformulier. Je mag dan twee gratis energiebesparingsartikelen kiezen. Dit kan bijvoorbeeld een Led-lamp, waterbesparende douchekop of besparende stekkerdoos zijn (afhankelijk van de voorraad). Aan deze actie kunnen ruim 1.000 woningeigenaren uit Heusden deelnemen. Dus heb je interesse? Meld je snel aan. Na aanmelding ontvang je meer informatie. Vanwege de huidige corona-maatregelen is het nu nog niet mogelijk om de artikelen bij je thuis te bezorgen en een nader besparingsadvies te geven. Wij hopen dat dit begin volgend jaar wel mogelijk is. Je wordt dan hierover gebeld of gemaild door een van onze duurzaamheidspartners: Energiecoöperatie Energiek HeusdenCoöperatie Hedikhuizen Duurzaam of Klimaatplein Heusden. Er wordt dan een afspraak met je gemaakt voor het bezorgen van de energiebesparingsartikelen en zo mogelijk voor een nader besparingsadvies.

Aanmelden energiebesparingsactie

Energiebesparingstips
Onderzocht wordt of er in het tweede kwartaal van 2021 een nieuwe energiebesparingsactie kan komen waar ook inwoners met een huurwoning aan deel kunnen nemen. Wil je nu al slimme tips over hoe je energie kunt besparen, bekijk dan hier interessante energiebesparingstips en de tips op de website van Rijksoverheid www.iedereendoetwat.nl/energie. Want wat we niet aan energie verbruiken, hoeven we ook niet op te wekken. Het is én winst voor de eigen portemonnee én voor het klimaat! Zo dragen we allemaal ons steentje bij aan #HeelHeusdenDuurzaam.

Heel Heusden Duurzaam
Heusden is een gemeente waar mensen graag wonen, werken en verblijven. Dat willen we ook in de toekomst graag zo houden. Ontwikkelingen zoals de klimaatverandering raken ook onze leefomgeving.  Alleen als wij zuinig zijn op onze leefomgeving kan iedereen er, ook na ons, plezier van hebben. Heel. Heusden. Duurzaam. inspireert ook jou om bewuster te leven. Zo kunnen we samen onze ‘voetafdruk’ verkleinen. Hierdoor dragen we allemaal een steentje bij aan een mooie toekomst in Heusden voor onszelf en de volgende generaties.

1. Ik woon in een huurwoning, kan ik dan ook meedoen aan deze energiebesparingsactie?

Nee helaas. Deze energiebesparingsactie is dit jaar alleen voor woningeigenaren in de gemeente Heusden; er kunnen ruim 1.000 Heusdense woningeigenaren aan deelnemen. De reden dat inwoners met huurwoningen niet kunnen meedoen ligt in de Rijksregeling RRE (Regeling Reductie Energiegebruik) en daar hebben we als gemeente geen invloed op. Op landelijk niveau komt een nieuwe regeling RREW (Regeling Reductie Energiegebruik Woningen); hiervan maken ook huurwoningen deel uit. De gemeente Heusden wil volgend jaar ook meedoen aan deze nieuwe Rijksregeling.

2. Kan ik voor heel mijn gezin meerdere besparingsartikelen aanvragen, en/of voor mijn familie en vrienden?

Nee dit is helaas niet mogelijk. Een woningeigenaar kan slechts (per woning) één keer meer doen aan deze energiebesparingscampagne. Aan deze actie kunnen ruim 1.000 woningeigenaren uit Heusden deelnemen.

3. Zijn de besparingsartikelen die ik kan aanvragen echt gratis, of zit er een addertje onder het gras?

Er zit geen addertje onder het gras. De besparingsartikelen zijn echt gratis, afhankelijk van de mate van belangstelling. Deze energiebesparingsactie is alleen voor woningeigenaren in de gemeente Heusden; er kunnen ruim 1.000 Heusdense woningeigenaren aan deelnemen.

4. Ik wil wel gratis besparingsartikelen maar geen nader besparingsadvies, kan dat ook?

Nee dat is helaas niet mogelijk. Als je je aanmeldt voor deze actie dan stem je in met het krijgen van een mogelijk nader besparingsadvies door een van onze duurzaamheidspartners: Energiecoöperatie Energiek HeusdenCoöperatie Hedikhuizen Duurzaam of Klimaatplein Heusden.

5. Wanneer krijg ik de besparingsartikelen thuisbezorgd?

Na aanmelding ontvang je meer informatie. Vanwege de huidige corona-maatregelen is het nu nog niet mogelijk om de artikelen bij je thuis te bezorgen en een nader besparingsadvies te geven. Wij hopen dat dit begin volgend jaar wel mogelijk is. Je wordt dan hierover gebeld of gemaild door een van onze duurzaamheidspartners: Energiecoöperatie Energiek HeusdenCoöperatie Hedikhuizen Duurzaam of Klimaatplein Heusden. Er wordt dan een afspraak met je gemaakt voor het bezorgen van de energiebesparingsartikelen en zo mogelijk voor een nader besparingsadvies.

6. Ik heb een eigen bedrijfspand in Heusden. Kan ik dan ook meedoen aan deze energiebesparingsactie als ondernemer?

Nee helaas is dit niet mogelijk. Deze energiebesparingsactie is dit jaar alleen voor particuliere woningeigenaren in de gemeente Heusden; er kunnen ruim 1.000 Heusdense woningeigenaren aan deelnemen

7. Waarom geeft de gemeente deze besparingsartikelen gratis weg? Is dit niet zonde van ons gemeenschapsgeld?

De gemeente krijgt subsidie van het Rijk om woningeigenaren te stimuleren energie te besparen via de Rijksregeling RRE (Regeling Reductie Energiegebruik). Dat is het doel van deze energiebesparingscampagne. Want wat we niet aan energie verbruiken, hoeven we ook niet op te wekken. Het is én winst voor de eigen portemonnee én voor het klimaat! Zo dragen we allemaal ons steentje bij aan #HeelHeusdenDuurzaam.