Dag van de Techniek Heusden Zaterdag 10 juni 2023

Ruim 40 technische bedrijven laten hun expertise zien op 10 juni voor de Dag van de Techniek Heusden. Deze dag is speciaal ontwikkeld voor jongeren die nieuwsgierig zijn naar techniek en/of zich oriënteren op een studierichting. Platform Techniek de Langstraat organiseert dit terugkerend evenement samen met technische bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio.

Het doel van deze dag is om jongeren te inspireren en te laten zien dat techniek overal is. Vaak heeft men nog een klassiek beeld van werken in de techniek, en met dit evenement willen wij daar verandering in brengen. Het is namelijk veel meer dan het beheren of in- en uit elkaar zetten van machines. Het zit ook in het ontwerpen en produceren van gebouwen, auto’s, het komt op diverse manieren terug in ziekenhuizen en pretparken. Techniek is overal en breed inzetbaar. En dat kunnen jongeren op een interactieve en leuke manier ontdekken tijdens de Dag van de Techniek Heusden 2023. Ook zijn er onderwijsinstellingen aanwezig van diverse niveaus; van basisonderwijs, middelbare school tot mbo en hbo. Zo maken jongeren niet alleen kennis met techniek, maar ook met eventuele toekomstige studierichtingen.

Dag van de Techniek 2023
Wanneer: zaterdag 10 juni 2023
Tijd: 10.00 uur tot 15.00 uur
Locatie: Veluw Metal Creations (VMC), Klompenmaker 18, 5253 RH Nieuwkuijk
Kosten: gratis toegang

Tussen 10.00 uur en 15.00 uur zijn jongeren, ouders/verzorgers en iedereen die interesse heeft in techniek, van harte welkom bij Veluw Metal Creations in Nieuwkuijk. Bekijk het dagprogramma en een overzicht van de deelnemende bedrijven via www.techniekvanjouwtoekomst.nl.

Jongeren zijn de toekomst en met dit evenement bieden wij de kans om te laten zien dat techniek leuk en divers is. Er zijn veel technische bedrijven in De Langstraat die staan te popelen op nieuw technisch talent. Kom naar de Dag van de Techniek Heusden en wordt geïnspireerd!