BOA’s pakken overlast honden aan

Hondenpoep is ergernis nummer één, in nagenoeg geheel Nederland. Voor inwoners van de gemeente Heusden is dat niet anders. De klachten hierover zijn ook terecht, alleen de oplossing voor dit probleem is vaak lastig en waarschijnlijk ook een utopie.

Hondenpoep opruimen is verplicht
Het probleem zit namelijk niet bij de hond, maar bij het baasje. Die is verplicht de hondenpoep netjes op te ruimen en dat wordt vaak ‘even’ vergeten, of gewoon niet gedaan. Terwijl dat geen probleem meer hoeft te zijn, met vaak een hondenpoepbak op loopafstand. Los van het feit dat het normaal is dat je de poep van je eigen hond netjes opruimt.

Geen waarschuwing maar boete
Daar geven we de komende periode extra aandacht aan en tegen overtreders zal verbaliserend opgetreden worden. Geen waarschuwingen meer dus. Naast extra aandacht voor het niet opruimen van de hondenpoep, wordt ook gecontroleerd op het aanlijnen van de hond en/of het bij zich hebben van een opruimmiddel.

Samen houden we Heusden schoon
Overtreders krijgen hiervoor een boete van € 109,- of € 159,-. Toch zeker de moeite waard om je aan de regels te houden. Los van het feit dat je jezelf een behoorlijke boete kunt besparen, werk je mee aan het voorkomen van veel ergernissen bij medebewoners en werk je mee aan een schone en veilige woonomgeving. Samen houden we Heusden schoon!