Blog burgemeester

Beste Heusdenaren,

De raadzaal in het gemeentehuis van Vlijmen zat woensdag 18 januari bomvol. Ouders, opa’s en oma’s en andere familieleden keken trots toe hoe 16 kinderen een gooi deden naar het jeugdburgemeesterschap voor 2023.... Dounia El Ouattassi en Kick Kiefmeijer zijn deze avond gekozen als jeugdburgemeester. In de komende raadsvergadering worden ze aan de gemeenteraad voorgesteld. Daarna krijgen ze officieel de ambtsketen van Daan en Nienke, de jeugdburgemeesters van 2022. Alle kandidaten waren echt fantastisch: van manier van presenteren tot de inhoud. Daarom ben ik ook superblij dat we weer een mooi team jeugdambassadeurs erbij hebben die mij en de jeugdburgemeesters bij gaan staan bij diverse activiteiten. U kunt de jeugdburgemeesters volgen via Facebook of via www.heusden.nl/jeugdburgemeesters .

Inspiratieavond Buurt Bestuurt

Onze twaalf Buurt Bestuurt-comités kwamen donderdagavond bijeen op de gezellige inspiratieavond. Daar werd terug geblikt op de samenwerking en vooruit gekeken hoe een en ander nog beter kan. Door lekker door elkaar te gaan zitten, konden ze ook leren van elkaars ervaringen. Heel mooi om te zien. Zonder deze mensen zou “Samen thuis in Heusden” loze tekst zijn. Dat is de tekst die een paar jaar geleden voor en door inwoners is geschreven. Dat ze er zelf de schouders onder zetten, is helemaal in de geest van Dromen. Doen. Heusden. Het is ook de reden waarom we hen als gemeente van harte ondersteunen en enorm dankbaar zijn voor hun inzet. Het voltallige college deed dan ook mee aan de inspiratiebijeenkomst. De wijkwethouders schoven tijdens de avond aan bij al ‘hun’ wijken. Bijvoorbeeld om van gedachten te wisselen over de wijkbezoeken van gemeenteraad en college waar we dit jaar mee beginnen. Deze bestuursperiode willen raad en college alle wijken bezoeken.

Winterweer

Terwijl ik deze blog zit te schrijven, ziet het er buiten wit uit. Mooi gezicht! Tegelijkertijd betekent het voor onze mensen van de Buitendienst flink aanpoten. Ik ben erg trots op hun inzet. Wist u trouwens dat het een paar uur duurt om één strooironde te rijden? Gladheidsbestrijding is geen toverstokje. We kunnen niet overal strooien. Hoe goed strooien en sneeuwschuiven werkt, wordt ook heel erg bepaald door de weersomstandigheden. Dus doe vooral voorzichtig bij winters weer of vrieskou en als je toch erop uit moet voor bijvoorbeeld boodschappen, vraag dan even of je voor een buurman- of –vrouw ook iets mee kan nemen. Een ander vindt het misschien heel spannend om naar buiten te gaan met dit weer en even jouw vriendelijke gezicht zien is altijd al een cadeautje natuurlijk.

Tot de volgende blog! 

Willemijn van Hees, Burgemeester van Heusden