Blog burgemeester 21 november

Beste Heusdenaren,

Sinterklaas is weer in het land! Jeugdburgemeesters Daan en Nienke haalden de Sint geweldig in door luidkeels mee te zingen en enthousiast mee te dansen. Stoer is dat ze voor het eerst een gebarentolk regelden die zelfs alle liedjes mee gebaarde!

Behalve de Sint stonden afgelopen week ook Leo Swaans (een erepenning) en Wim Jansen (Koninklijke onderscheiding) in het zonnetje. Beide heren zijn ‘goud’ voor onze gemeenschap!

Trouwe viervoeters
Met onze hond geniet ik hier in Heusden enorm in de natuur, in de diverse hondenlosloopgebieden en op de uitrenvelden. Lekker wandelen in herfstsferen bij de verschillende wielen in de gemeente, bij de Roeivijver of op de heerlijke route van De Drie Linden naar de Rustende Jager. Ondertussen heb ik dan allerlei ontmoetingen met altijd vrolijke mensen, want wandelen met een hond zorgt nu eenmaal voor minder stress. En ja, natuurlijk ruim ik poep op en hou ik rekening met mensen die minder gecharmeerd zijn van honden dan ik.

De Heusdense politiek
Wist u dat de gemeenteraad 10 november de begroting 2023 heeft vastgesteld? Het zou me niet verrassen als u dat niet weet. Uit lokaal onderzoek blijkt namelijk dat 32% van onze inwoners geen goed beeld heeft van wat de gemeenteraad doet en dat 32% geen vertrouwen heeft in de lokale politiek. Werk aan de winkel dus! 

We gaan zichtbaarder maken wie de raadsleden zijn en wat de gemeenteraad doet. De gemeenteraad wil ook aan zichzelf werken. Door beter te vergaderen op een manier die inwoners beter kunnen volgen. Zo hopen we voor u duidelijker te maken welke voorstellen er voorliggen bij de gemeenteraad en waarom iemand voor of tegen is. We wachten hiermee natuurlijk niet tot de volgende verkiezingen, maar zijn er al mee begonnen. Ik hoop dat dit komende tijd opgemerkt wordt!

Brandweer
‘Gaan als de brandweer’ is een bekend gezegde. Onze Drunense brandweer doet dat gezegde eer aan! Ik heb de Drunense brandweerpost bezocht. Daar vertelden onze vrijwillige brandweermensen dat het soms lastig is dat de beroepspost in Waalwijk als eerste wordt opgeroepen voor meldingen in een groot deel van Drunen. Dat willen onze brandweermannen en –vrouwen het liefste zelf doen! Daarom kijkt de Drunense brandweer reikhalzend uit naar realisatie van de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat, die voor hen een verbetering betekent en naar de verhuizing naar een nieuwe kazerne over een aantal jaar.

Tot de volgende blog!

Willemijn van Hees Burgemeester van Heusden