Blog burgemeester 14 januari

Beste Heusdenaren,
Het nieuwe jaar is twee weken onderweg en 2022 belooft een bijzonder jaar te worden. Onze gemeente bestaat dit jaar 25 jaar, sinds de herindeling van 1997. Op het gemeentehuis voelt het als één Team Heusden en ik hoop dat het in onze dorpen ook zo voelt. En natuurlijk hoort een beetje sportieve of carnavaleske rivaliteit erbij tussen de kernen. Toch zijn we verbonden: van Maas tot Duinen met al onze mooie dorpen ertussen.

Gemeenteraadsverkiezingen
Een bijzonder moment zijn natuurlijk ook de gemeenteraadsverkiezingen: het moment om mee te helpen de ‘hoogste baas’ van de gemeente te kiezen. Mensen denken vaak dat ik dat ben, als burgemeester. Maar het is natuurlijk onze gemeenteraad, die de koers uitzet en de besluiten namens iedereen mag nemen. Raadslid is een bijzondere en eervolle baan, waar gelukkig heel veel kandidaten zich voor melden namens de politieke partijen. Keuze genoeg straks in maart en het is ook belangrijk dat iedereen gebruik maakt van het stemrecht.

In Nederland mogen vrouwen pas ruim 100 jaar stemmen en in andere landen spelen dat soort discussies nog steeds. In veel landen is democratie nog ver weg. Hier kan en mag u mopperen als u het niet goed vindt gaan en natuurlijk ook genieten als het helemaal naar uw zin gaat. Nederlanders hebben overal een mening over, omdat een mening hebben hier kan.

Hiervoor staat u zelf aan de lat: door op die persoon en politieke partij te stemmen, waar u een goed gevoel bij heeft. Ga dan in maart ook vooral naar de stembus!

Heusdenaren maken ieder jaar bijzonder
Onze 25e verjaardag en de gemeenteraadsverkiezingen maken 2022 speciaal, maar Heusdenaren maken ieder jaar bijzonder. Door allerlei mooie dingen te doen. Bijvoorbeeld een kerstdiner tegen eenzaamheid, waarover ik las in de nieuwsbrief Seniorenschool Heusden. Bijeen Heusden vertelde in haar nieuwsbrief over de kerstpakketten voor onze honderden vrijwilligers. Daarvoor zijn walk through-straten opgezet, zodat mensen toch langs konden komen. Zo kregen ze, ook al was het maar kort, toch aandacht voor hun mooie inzet dit jaar. Of het pakket werd bij hen tot aan de voordeur bezorgd. Van zulke lieve acties word ik heel vrolijk! En in onze gemeente gebeuren dagelijks zulke dingen.

Ik wens u allemaal het allerbeste voor 2022! Samen gaan we er een mooi jaar van maken.

Samen thuis in Heusden!
Willemijn van Hees