Nieuwsoverzicht

 • Hoe maaien wij het gras?

  18-05-2022 11:11

  Het is weer de tijd van het jaar: we gaan maaien! Hoe we dat doen zie je in de video in dit bericht. MogelijkMaker Jordy legt je daarbij alles piekfijn uit. Veel kijkplezier.

 • Lintjesregen

  26-04-2022 13:42

  Burgemeester Willemijn van Hees mocht tijdens de jaarlijkse Lintjesregen acht inwoners van de gemeente Heusden verrassen met een Koninklijke Onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau. Zij zetten zich zonder eigen belang of financieel gewin in voor de lokale samenleving. De kandidaten werden thuis of op de locatie waar zij vrijwilligerswerk doen verrast. Lees hier meer.

 • Post naar de Hemel

  04-04-2022 13:22

  In onze gemeente hebben we drie gemeentelijke begraafplaatsen. Een plek waar je naartoe kunt om dierbaren, die daar hun laatste rustplaats hebben, te herinneren. De dood is een onderdeel van ons leven. Toch praat ruim 1 op de 3 mensen nooit over de dood. MogelijkMaker Marco Muskens wil daar verandering in brengen. Marco is onze begraafplaatsbeheerder. Toen Willemien Jobsen, rouwtherapeut uit Drunen, hem benaderde met een initiatief voor post naar overledenen, twijfelde hij geen moment. Samen realiseerden zij op alle drie de gemeentelijke begraafplaatsen: ‘Post naar de hemel’.

 • Hoe werken de ondergrondse containers voor restafval?

  31-01-2022 06:07

  We merken dat er soms wat onduidelijkheid is over hoe de ondergrondse containers voor restafval werken en wanneer er een inworp wordt geregistreerd. Daarom lees je hier wat extra uitleg.

 • Subsidieregeling verduurzamen maatschappelijke accommodaties

  17-01-2022 06:41

  Heusdense maatschappelijke organisaties met een accommodatie in eigendom kunnen weer een subsidie aanvragen voor verduurzamingsmaatregelen, zoals het aanbrengen van LED-verlichting, zonnepanelen of energiecoaching. Hier lees je daarover meer.

 • Regenwaterinfiltratiegebied

  17-01-2022 06:36

  Als er aan de toegangswegen van jouw woonwijk borden staan met de tekst regenwaterfiltratiegebied, dan woon je in een wijk waar het hemelwater is afgekoppeld van het riool. In deze wijken is het schone regenwater en het vuile afvalwater (riool) van elkaar gescheiden. Lees hier meer.

 • Subsidie voor activiteiten en projecten

  20-12-2021 18:00

  Het college heeft besloten om maatschappelijke organisaties en verenigingen die een activiteit of project organiseren, te ondersteunen met een tijdelijke subsidieregeling. De activiteit of het project moet gericht zijn op het thema sociaal of mentaal welzijn, onderwijs, sport, kunst of cultuur. Lees hier meer.

 • Toeslagenaffaire: hulp voor gedupeerden

  22-11-2021 07:24

  De toeslagenaffaire domineert al langere tijd het nieuws, en terecht! De Belastingdienst compenseert ouders die onterecht in de problemen zijn gekomen. Maar de financiële compensatie is niet altijd genoeg om de problemen op te lossen. Daarom heeft het college besloten om, vooruitlopend op rijksbeleid, kwijtschelding van gemeentelijke belastingen te verlenen aan de Heusdense huishoudens die ook getroffen zijn. Lees hier meer.

 • Glasvezel in gemeente Heusden

  13-09-2021 12:14

  Als gemeente zijn we ervan overtuigd dat glasvezel de toekomst is. Het draagt bij aan de digitale bereikbaarheid en daarmee de leefbaarheid in alle kernen van de gemeente Heusden. Hier lees je meer over glasvezel in onze gemeente.

 • Roep om aanpak verkeerssituaties: college haalt geld naar voren

  30-08-2021 07:45

  Het college vraagt de gemeenteraad om geld naar voren te halen uit budget voor het GVVP. Het college wil dat geld inzetten voor verkeersmaatregelen in Haarsteeg, Vlijmen, Herpt en Heesbeen. Hier lees je daar meer over.