Nieuwsoverzicht

  • Mogelijke locaties windturbines gemeente Vught

    27-03-2024

    Grenst jouw huis of bedrijf aan onze buurgemeente Vught? Bijvoorbeeld in Vlijmen of Nieuwkuijk? Dan is het nieuws van de gemeente Vught over zonnevelden en windturbines relevant voor jou. Dit is te vinden op de website van gemeente Vught, maar ook op de website van gemeente Heusden. Hier lees je o.a. hun (concept) programma voor grootschalige opwek.

  • Relatief kleine aanpassingen in plannen voor Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat

    27-03-2024

    Gedeputeerde Staten hebben de plannen voor de GOL aangepast naar aanleiding van de tussenuitspraak van de Raad van State. Het gaat om relatief kleine aanpassingen van de plannen om de omgeving rond de A59 tussen ’s-Hertogenbosch en Waalwijk te verbeteren. Lees verder.

  • Gratis wisselronde grijze papiercontainer

    26-03-2024

    Sinds februari verzamel je het oud papier in de grijze container waar je voorheen je PMD in verzamelde. Het kan zijn dat de grijze papiercontainer nu te klein of juist te groot is. Hiervoor houden wij een gratis wisselronde van de grijze papiercontainer. Je kunt de kleine grijze container (140 liter) gratis omwisselen voor een grote grijze container (240 liter), maar ook andersom is mogelijk. Lees hier meer.

  • Gemeenteraad, wethouders en burgemeester bezoeken Vijfhoeven en de Grassen

    25-03-2024

    Vrijdag 22 maart bezochten gemeenteraadsleden, fractieondersteuners, wethouders en de burgemeester de Vijfhoeven en de Grassen. Lees er hier meer over.

  • Blog wethouder Johan Meesters

    22-03-2024

    De collegeleden schrijven iedere twee weken een blog om je te vertellen over hun werk. Deze week wethouder Johan Meesters. Hij schrijft over bouwen, bouwen, bouwen. Dat is zo’n beetje prioriteit 1. Dat zeggen we niet voor het eerst en zeker niet voor het laatst. De klus is groot en nog lang niet klaar. Maar er wordt in Heusden keihard aan gewerkt. Maar hoe zit dat nu precies? Lees de blog van Johan!

  • Meedenken over kunst en cultuur in de gemeente?

    20-03-2024

    Kunst en cultuur zijn onmisbaar voor de leefbaarheid in onze dorpen. Ze verbinden inwoners. Om het kunst- en cultuurbeleid goed te kunnen uitvoeren, vragen we jouw mening. We zijn benieuwd hoe jij kunst en cultuur in de gemeente Heusden ervaart. Wat zijn jouw behoeften hierin? Vul de vragenlijst in.

  • Collegebesluiten

    20-03-2024

    Het college van Heusden vergaderde afgelopen dinsdag. Lees de besluiten van deze week via de link.

  • Subsidie voor verwijderen houtkachels en haarden

    20-03-2024

    Heusdenaren kunnen in 2024 weer subsidie bij ons aanvragen voor het verwijderen van de houtkachel of haard in huis en het onklaar maken van het bijhorende rookgaskanaal. Lees er hier meer over.

  • Drugs, nepartikelen en illegale prostitutie op het spoor

    20-03-2024

    In 2023 zijn er 247 controles door het Bestuurlijk Interventieteam Meierij gehouden in de vijf Meierij-gemeenten, waaronder Heusden. Zo kwamen we drugs, nepartikelen en illegale prostitutie op het spoor.

  • Boa Sander specialiseert zich in kamergewijze verhuur

    20-03-2024

    Deze maand aan het woord in de boablog: boa Sander. Je kent hem als gebiedsboa voor Drunen en Elshout. Ook hij veranderde, net als zijn collega Tom, dit jaar van specialisatie: kamergewijze verhuur. Sander schrijft in deze blog over zijn nieuwe functie.

Laatst bijgewerkt op: 11-01-2024