Nieuwe postcode

Sinds 15 januari 2018 hebben inwoners en ondernemers van Doeveren, Heesbeen, Oudheusden, Herpt en Hedikhuizen en een aantal adressen in De Hoeven in Haarsteeg een nieuwe unieke postcode.

Verlenging bezorgtermijn PostNL
Wij krijgen signalen dat nog niet overal de nieuwe postcodes gebruikt worden. Daarom hebben wij met PostNL afgesproken om post met de oude postcodes nog een half jaar langer te bezorgen, namelijk tot 15 januari 2019.  Deze bezorgtermijn liep eigenlijk op 15 juli 2018 af.
Als je nog post ontvangt met je oude postcode op de envelop, wil je dan de afzender informeren over je nieuwe postcode? Hiermee voorkom je dat post met je oude postcode ná 15 januari retour afzender wordt verzonden door PostNL. Inwoners en ondernemers met een nieuwe postcode ontvangen hierover een brief van de gemeente.

Nieuwe postcodes
Bekijk hier de nieuwe postcodes die sinds 15 januari gelden (Tip: met de sneltoets ctrl-F kun je in het overzicht op je straat zoeken). Hier vind je het overzicht van de nieuwe postcodes ook als excel-bestand en als csv-bestand.

Waarom een nieuwe postcode?
De genoemde dorpen hadden geen unieke postcode, maar allemaal dezelfde postcodereeks (namelijk 5256). De namen van deze dorpen werden vaak niet herkend. PostNL en andere organisaties kenden namelijk alleen de woonplaats ‘HEUSDEN GEM HEUSDEN’. Omdat wij de namen Doeveren, Heesbeen, Oudheusden, Herpt en Hedikhuizen willen laten bestaan, waren wij wettelijk verplicht om door PostNL een nieuwe unieke postcode uit te laten geven.

Informatie en advies
Hier vind je de antwoorden op de veelgestelde vragen.
Kom je er zelf niet helemaal uit en vind je het prettig als iemand je informatie en advies kan geven over hoe je de nieuwe postcode kunt doorgeven? Dan kun je elke donderdag van 9.30 tot 11.30 uur terecht in de Kubus, Kasteellaan 23 in Oudheusden. Hier staat het wijkteam voor je klaar. Dit team biedt deze ondersteuning aan in samenspraak met de gemeente. Ben je niet in de gelegenheid om naar de Kubus toe te komen, bijvoorbeeld omdat je slecht ter been bent, bel dan op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur met Bijeen via (073) 78 201 78 zodat er een afspraak gemaakt kan worden bij je thuis. 

postcode

Uitgelicht