Nieuwe postcode

Voor Doeveren, Heesbeen, Oudheusden, Herpt, Hedikhuizen en een aantal adressen in De Hoeven in Haarsteeg

Vanaf 15 januari 2018 krijgen inwoners en ondernemers van Doeveren, Heesbeen, Oudheusden, Herpt en Hedikhuizen en een aantal adressen in De Hoeven in Haarsteeg een nieuwe unieke postcode.

Bekijk hier de nieuwe postcodes die vanaf 15 januari 2018 gelden (Tip: met de sneltoets ctrl-F kun je in het overzicht op je straat zoeken). Hier vind je het overzicht van de nieuwe postcodes ook als excel-bestand en als csv-bestand.

Vergoeding voor ondernemers
Heeft u een onderneming en wordt uw postcode gewijzigd per 15 januari 2018, dan komt u in aanmerking voor een vergoeding. Wij kunnen ons namelijk voorstellen dat een wijziging van postcode voor uw onderneming ingrijpende gevolgen heeft, bijvoorbeeld voor aanpassing van drukwerk, reclame-uitingen enzovoort. U kunt tot 15 juli 2018 met uw KvK nummer (ingeschreven bij KvK voor 1 november 2017) een vergoeding aanvragen. Er wordt dan per onderneming een vast bedrag van € 100,- uitgekeerd. Als uit een factuur blijkt dat er aantoonbaar hogere kosten zijn gemaakt, dan kan dit bedrag verhoogd worden tot een maximum van € 500,-.

Particulieren, die geen onderneming hebben, komen niet in aanmerking voor een vergoeding.

Waarom een nieuwe postcode?
Deze dorpen hadden geen unieke postcode, maar allemaal dezelfde postcodereeks (namelijk 5256). De namen van de dorpen worden vaak niet herkend. PostNL en andere organisaties kennen namelijk alleen de woonplaats ‘HEUSDEN GEM HEUSDEN’. Als wij de namen Doeveren, Heesbeen, Oudheusden, Herpt en Hedikhuizen willen laten bestaan, zijn wij wettelijk verplicht om door PostNL een nieuwe unieke postcode uit te laten geven.

Iedereen die in Doeveren, Heesbeen, Oudheusden, Herpt en Hedikhuizen woont of zijn/haar bedrijf heeft en een aantal adressen in De Hoeven in Haarsteeg, ontvangen een brief van de gemeente. Meer informatie vindt u via de veelgestelde vragen.

Uitgelicht