• Bestuurlijk Interventieteam Meierij onderzoekt situatie arbeidsmigranten

  In de week van 16 t/m 20 mei controleerde het Bestuurlijk Interventieteam Meierij (BIM) meerdere adressen waar arbeidsmigranten wonen, waaronder ook in onze gemeente.

 • Vorig jaar 17 drugslabs opgerold in Brabant: maar hoeveel blijven er onder de radar?

  In ons mooie Brabant gebeuren dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. We staan bekend als epicentrum van drugsproductie. Een handel waar miljarden in omgaan. Een harde en meedogenloze wereld die dichterbij is dan we denken. In de tv-serie ‘Brabant Onder De Radar’, een productie van Omroep Brabant in samenwerking met de provincie Noord-Brabant, wordt onderzocht wat er speelt in Brabant, én hoe iedere Brabander mee kan strijden tegen ondermijning. Vanaf 11 mei iedere woensdagavond op Omroep Brabant te zien.

 • Drugsafval gedumpt in buitengebied Heusden

  Afgelopen weekend is er twee keer afval van een hennepkwekerij gedumpt in het buitengebied van de gemeente Heusden. Het afval wordt, na onderzoek door de politie, opgeruimd door de buitendienst van de gemeente Heusden. Lees hier het hele bericht.

 • Babbeltruc

  Vorige week kregen wij berichten binnen dat er mensen namens de gemeente bij inwoners aanbelden en binnenkwamen. Let goed op: dit zijn wij niet! Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen bij je aan, spreken je op straat aan of bellen je op. Eenmaal binnen worden op die manier elk jaar veel mensen van hun bezittingen beroofd.

 • De ‘Bijtende Bende’ in Drunen

  Vandaag stond de bus van de ‘Bijtende Bende’ in Drunen. Aan de rand van de weekmarkt konden inwoners ervaren wat de effecten van drugscriminaliteit voor de wijk of buurt zijn. Door drugscriminaliteit te herkennen en ook te melden, zorgen we samen voor een veiliger Heusden. Lees hier meer.

 • Ik xtc wat jij niet ziet

  De game 'ik xtczie wat jij niet ziet' maakt jongeren bewust over de criminele wereld die achter het gebruik van deze drugs schuil gaat.

 • Ondermijning in Heusden

  We hebben het veel liever over alle mooie dingen in onze gemeente, maar kijken niet weg voor criminaliteit. In Heusden werken we hard aan het bestrijden hiervan. Het afgelopen jaar hebben we samengewerkt met verschillende partners zoals de Politie, het Bestuurlijk Interventieteam Meierij (BIM), Woonveste, Baanbrekers en omliggende gemeenten. Hier lees je de resultaten van 2021.

 • Zie jij iets vreemds in het buitengebied? Maak een melding!

  Het buitengebied kent allerlei problemen die de natuur aantasten, de rust verstoren en de leefbaarheid bedreigen. Strafbare feiten vinden er met regelmaat plaats. Wil je weten hoe je hier een melding over kunt doen? Lees het hier.