Op donderdag 29 december heeft de politie in een woning in Drunen 214 kilo vuurwerk in beslag genomen. Een klein deel hiervan was illegaal vuurwerk. Ook werden er harddrugs in de woning aangetroffen. De politie controleerde het pand naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem.

‘’Je mag maximaal 25 kilo aan legaal vuurwerk aanwezig hebben op één adres. In deze woning is dus ruim 8 keer de toegestane hoeveelheid aangetroffen. Een klein deel van dit vuurwerk was ook nog eens illegaal. Ik moet er niet aan denken wat er was gebeurd als dit vuurwerk door brand in de woning was geëxplodeerd. Het leed was dan niet te overzien, ook voor de omwonenden. Gelukkig is dit niet gebeurd, mede door het snelle optreden van de politie zijn er geen slachtoffers gevallen.’’, aldus burgemeester Willemijn van Hees.

De politie doet onderzoek en heeft een verdachte in beeld. Ook de gemeente onderzoekt of de woning gesloten wordt naar aanleiding van de overtredingen of dat er andere bestuurlijke stappen ondernomen kunnen worden.

Niet wegkijken

Hebt u een vermoeden van criminele activiteiten in uw buurt? Maak dan een melding! Met uw oplettende blik kunnen de politie, de gemeente en andere overheidsinstellingen de georganiseerde misdaad nóg beter aanpakken. Het gaat niet alléén om de misdrijven zelf, maar ook om de gevaarlijke situaties die ontstaan voor onze inwoners.

Meld verdachte situaties met spoed bij de politie via 112 of bij minder spoed via 0900 - 8844. Doet u liever anoniem een melding dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 - 7000.