De game 'Ik xtc wat jij niet ziet' is in samenwerking met jongeren door de politie gemaakt om jongeren te stimuleren om met hun vrienden, ouders of leraren te praten over synthetische drugs.

‘Nederland is wereldwijd topproducer en op Europees niveau topconsument van synthetische drugs’, zegt Marloes Lippens, portefeuillehouder synthetische drugs in de Eenheid Oost-Brabant. ‘XTC gebruiken wordt in Nederland steeds meer gezien als ‘mainstream’, de groeiende illegale productie lijkt onverzadigbaar. Gebruikers staan niet stil bij de schade die een in hun ogen  ‘onschuldig’ pilletje kan aanrichten. De vaak gewelddadige wereld achter drugs is voor hen niet zichtbaar of te ver van hun bed.’

Wie het spel speelt, komt terecht in een festivalomgeving. De gamer krijgt ‘een rondleiding’ door de gehele keten van de XTC-productie. Van het inkopen van grondstoffen, het maken van pillen, het dumpen van drugsafval, dealen van pillen tot het gebruik van XTC op een festival. De game is sinds november 2021 inmiddels al meer dan 8.000 keer gespeeld. Speel jij hem ook een keer? 

Via www.ikxtcwatjijnietziet.nl speel je de game. Je kunt deze spelen op een telefoon, tablet of pc.