De ‘Bijtende Bende’ in Drunen

Op vrijdag 18 maart 2022 stond de bus van de ‘Bijtende Bende’ in Drunen. Aan de rand van de weekmarkt konden inwoners ervaren wat de effecten van drugscriminaliteit voor de wijk of buurt zijn. Door drugscriminaliteit te herkennen en ook te melden, zorgen we samen voor een veiliger Heusden. Kortom niet wegkijken maar aanpakken!

Locoburgemeester Kees van Bokhoven kwam ook een kijkje nemen. ‘’We lezen dagelijks berichten in het nieuws over (drugs)criminaliteit. Een drugslab of hennepkwekerij in jouw straat zorgt voor overlast en kan gevaarlijk zijn. Het is goed om te zien dat we onze inwoners bekend maken met de signalen zodat ze situaties leren herkennen en natuurlijk ook (anoniem) melden.’’

Melden helpt!
De rol van inwoners en ondernemers zijn ontzettend belangrijk in het bestrijden van criminaliteit! Zij zijn de ogen en oren in de wijk. Met hun oplettende blik kunnen we de georganiseerde misdaad nóg beter aanpakken. Inwoners en ondernemers kunnen signalen van verdachte situaties of vermoedens van criminele activiteiten altijd melden bij de politie of gemeente. Dit kan via het telefoonnummer 0900 8844 of bij spoed op 112. Anoniem melden kan natuurlijk ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Niet wegkijken!
In Heusden werken we met verschillende partners hard aan het bestrijden van criminaliteit. Hierbij gaat het niet alléén om de misdrijven zelf, maar ook om de gevaarlijke situaties die ontstaan voor onze inwoners. De ‘Bijtende Bende’ is een initiatief in samenwerking van de gemeenten van Meierij (Boxtel, Sint-Michielsgestel, Heusden, Vught en Meierijstad), Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland, politie en Meld Misdaad Anoniem. Wil je meer informatie en tips over wat jij kunt doen om samen te werken aan een veiliger Heusden? Op deze pagina vind je meer informatie. 

Bekijk hieronder ook de video van Langstraat Media.