1600 namaakvelgen in beslag genomen in Heesbeen

Heesbeen - Op maandag 20 september nam de politie 1616 namaakvelgen in beslag bij een bedrijf aan de nieuwe Maasdijk in Heesbeen. De velgen hadden de uiterlijke kenmerken van velgen van onder andere Seat, Volkswagen en Audi, maar waren niet echt. De waarde van de inbeslaggenomen velgen wordt geschat op minimaal € 300.000,- .

Namaakvelgen
De politie onderzocht op 20 september de handel van velgen van een bedrijf in Heesbeen. Vertegenwoordigers van de officiële merkhouders hielden de licht metalen velgen van het bedrijf tegen het licht. De velgen waren voorzien van merklogo’s, terwijl de velgen niet van de merkhouders waren. Hierdoor leken de velgen zo veel op de officiële merkvelgen, dat de consument zou kunnen denken dat het om merkvelgen ging. Het bedrijf adverteerde ook als zodanig met de velgen. Het bedrijf was daarnaast geen aangewezen verkooppunt en mocht niet op deze manier gebruik maken van de logo’s of naam van de merkhouders.

Aanpak handel in namaakgoederen
Dit onderzoek is in samenwerking met de gemeente Heusden, REACT en de politie tot stand gekomen. REACT is er om rechthebbenden, consumenten en overheden te beschermen tegen de negatieve gevolgen van de handel in namaakgoederen. Daarnaast maakt dit soort handel onderdeel uit van de aanpak van ondermijning.