BOA blog - Tom (September 2022)

Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) zorgt voor extra veiligheid in onze wijken en pakt overlast aan. In onze gemeente hebben we ook boa’s. Ze maken van alles mee en dat delen ze met ons via deze blogs. In dit blog is Tom aan het woord. Hij is de nieuwe boa van de kernen Vlijmen, Nieuwkuijk en Haarsteeg.

Tom werkt sinds mei dit jaar bij de gemeente Heusden. Over hoe hij in het vak terechtkwam, vertelt hij: “ Van jongs af aan wist ik dat een kantoorbaan niets voor mij was. Ik ben namelijk een buitenmens. In eerste instantie trok werken bij de Luchtmacht mij enorm aan. Alleen kwam ik helaas net niet door de testrondes. De politie en het handhavingsvakgebied trokken mij ook aan. Na plussen en minnen heb ik de bewuste keuze gemaakt om de opleiding tot boa te gaan volgen. Inmiddels werk ik nu al 9 jaar met veel plezier als boa.”

Mooi, afwisselend vak

Een gemiddelde werkdag is voor een boa eigenlijk niet te omschrijven. “We hebben een mooi, afwisselend vak,” geeft Tom aan. “Ik ben vooral veel buiten aan het werk, wat ik zelf heel prettig vind. Daarbij sta je als boa actief in contact met anderen. Om ze te helpen bij eventuele problemen en ergernissen.” Op de vraag wat het mooiste is wat je als boa hebt meegemaakt, antwoord Tom: “Dat zijn veel verschillende dingen, ieder op een eigen manier. Levens redden door middel van reanimaties, verloren kinderen terug kunnen brengen bij hun ouders, ‘vergeten’ personen de aandacht bieden die zij verdienen.”

Luisterend oor voor inwoners

Tom is nu al enkele maanden actief als boa en is al aardig op weg om ‘zijn gebied’ te leren kennen. Uiteraard hoort daar het kennismaken met de inwoners ook bij. Dat lukt al aardig, al zou hij graag nog meer inwoners willen bereiken. Dus doet hij een oproepje: “Ziet u mij lopen, fietsen of rijden? Schroom niet om me aan te spreken. Ik hoop met veel van jullie kennis te maken, ik sta altijd open voor een praatje en bied ook graag een luisterend oor als u daar behoefte aan heeft.”

Bedankt Tom dat jij ons mee wilde nemen in jouw werk en dat we hierdoor wat meer te weten zijn gekomen over de werkzaamheden en jouw passie voor het boa-vak! Ben jij benieuwd naar onze andere boa’s. Houd dan onze Facebookpagina en deze blog in de gaten! Elke maand verschijnt er een nieuwe blog.