11 mei 2021 – Vanmorgen heeft de politie vier mannen aangehouden bij een woning aan de Kamille in Vlijmen. De vier zijn bekenden uit de drugswereld. In de woning hadden ze alle voorbereidingen getroffen voor een grote hennepkwekerij. Omdat de woning verder niet bewoond is, heeft de burgemeester besloten deze per direct te sluiten.

De politie heeft de aangetroffen spullen in beslag genomen. 
 

25 april 2021 - In een bedrijfspand in Vlijmen heeft de politie vannacht een illegaal feest beëindigd. De politie reageerde op meldingen vanuit de omgeving van geluidsoverlast en het afsteken van vuurwerk. De aanwezigen overtraden de coronamaatregelen en volgden de aanwijzingen van de politie niet op. Ze beledigden de agenten en gedroegen zich agressief. Bij het beëindigen van het feest heeft de politie 20 mensen aangehouden. Zij zitten vast en worden verhoord over hun rol bij het incident. 

Burgemeester Willemijn van Hees is geïnformeerd. “Dat veel mensen en zeker jongeren inmiddels heel veel behoefte hebben aan ruimte na maanden van coronamaatregelen snap ik. Waar ik geen begrip voor heb en wat ik zondermeer afkeur is het grove, agressieve gedrag richting de betrokken politieagenten. Tegen dat gedrag treden we altijd op.” Vanwege het gedrag van de aanwezigen en vanwege het feit dat er drugs werd aangetroffen in het pand, heeft de burgemeester op grond van de Gemeentewet het pand gesloten. De eigenaar en verhuurder van het pand was coöperatief ten opzichte van de politie en de gemeente en heeft de huur beëindigd.

> Nieuwsbericht Politie Oost Brabant

14 april 2021 - In de nacht van 4 op 5 december 2020 vond een grote brand plaats op het bedrijventerrein aan de Kasteeldreef in Drunen. Naar aanleiding van deze en een eerdere brand en naar aanleiding van eerdere controles en richting de burgemeester geuite zorgen en signalen uit de omgeving, vond er vandaag een integrale controle plaats. De controle werd uitgevoerd door de gemeente Heusden, de politie, Belastingdienst, Enexis, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant, het RIEC en Baanbrekers. 

“Na de brand heb ik diverse omwonenden gesproken en zij maakten me duidelijk dat ze zich flink zorgen maken over deze locatie. Met deze controle laten we als overheid zien dat we niet wegkijken maar aanpakken. Overigens hadden we deze locatie al langer in het vizier voor een integrale controle”, zegt burgemeester Willemijn van Hees. 

> Persbericht Integrale controle Kasteeldreef Drunen

12 april 2021 - Maandag 12 april 2021 is er aan de Einsteinlaan in Vlijmen een hennepkwekerij ontdekt en opgerold. De gemeente is van plan om de woning te sluiten. De politie heeft de kwekerij geruimd.

In de woning werden maar liefst 135 hennepplanten aangetroffen. De kwekerij was op een amateuristische manier aangelegd en er werd illegaal stroom afgetapt. Tijdens het ruimen van de materialen bleek dat er eerder al brand was uitgebroken in de woning. In de schuur stonden trafo’s met brandschade. ‘’Dit soort praktijken zijn levensgevaarlijk! Stel je voor dat er ’s nachts brand was uitgebroken terwijl iemand daar lag te slapen. Dan was het leed niet te overzien’’, aldus burgemeester Willemijn van Hees. De politie heeft de stekken en materialen in beslag genomen. De voorzieningen zoals elektriciteit zijn per direct stop gezet door de netwerkbeheerder. De gemeente is voornemens om de woning op basis van artikel 13b van de Opiumwet sluiten. Woningverhuurder Woonveste ontbindt het huurcontract.

Van 22 tot en met 25 maart werden er onaangekondigde, integrale controles uitgevoerd bij een aantal panden in Boxtel, Heusden, Meierijstad, Sint-Michielsgestel en Vught. Het ging om spookbewoning: panden die op papier onbewoond zijn, maar er signalen waren dat dit in de praktijk anders is. De controles werden uitgevoerd door  het Bestuurlijk Interventieteam Meierij samen met politie. Gemeenten en politie hebben door middel van de controles meer informatie en inzichten gekregen die worden gebruikt voor aanschrijvingen in het kader van de Basisregistratie Personen (BRP). Lees het volledige artikel hieronder.

> Persbericht spookbewoning

24 februari 2021 - Politie en gemeente Heusden hebben woensdag 24 februari een hennepkwekerij aan de Brederostraat in Vlijmen opgerold. De gemeente is van plan om de woning te sluiten.

In de woning werden maar liefst 190 hennepplanten aangetroffen. De manier waarop de kwekerij was aangelegd, inclusief diefstal van stroom en water, duidden op een professionele hennepkwekerij. De politie heeft de stekken en materialen in beslag genomen. De voorzieningen zoals elektriciteit zijn per direct stop gezet door de netwerkbeheerder. De gemeente is voornemens om de woning op basis van artikel 13b van de Opiumwet sluiten.

22 januari 2021- In een café aan het Plataanplein in Drunen zijn op vrijdagavond 22 januari 4 personen aangetroffen, inclusief de eigenaar. Dit is in strijd met de geldende corona-maatregelen. Daarnaast werd er gegokt terwijl de eigenaar niet in het bezit was van een kanspelautomatenvergunning. Burgemeester Van Hees besloot daarom op basis van artikel 174 van de gemeentewet om het café per direct te sluiten. “We zitten middenin een lockdown die nog eens extra is aangescherpt. Die regels gelden voor iedereen en daarom treden we op tegen díe inwoners die zich er willens en wetens niet aan houden”, aldus burgemeester Willemijn van Hees.

We hebben het veel liever over alle mooie dingen in onze gemeente, maar kunnen niet wegkijken voor criminaliteit. In Heusden werken we hard aan het bestrijden van criminaliteit. De onderstaande infographic laat in het kort zien wat wij in 2020 hiertegen hebben gedaan of lees het artikel.

> Infographic ondermijning 2020

> Artikel ondermijning 2020

Het aanpakken van criminaliteit kunnen wij niet alleen. Jouw hulp is onmisbaar. Heb je vermoedens van criminele activiteiten of verdachte situaties? Meld het bij:

  • politie op 0900-8844 
  • Meld Misdaad Anoniem via www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.
  • Gemeente Heusden via www.nietwegkijken.nl of op (073) 513 17 89.