24 februari 2021 - Politie en gemeente Heusden hebben woensdag 24 februari een hennepkwekerij aan de Brederostraat in Vlijmen opgerold. De gemeente is van plan om de woning te sluiten.

In de woning werden maar liefst 190 hennepplanten aangetroffen. De manier waarop de kwekerij was aangelegd, inclusief diefstal van stroom en water, duidden op een professionele hennepkwekerij. De politie heeft de stekken en materialen in beslag genomen. De voorzieningen zoals elektriciteit zijn per direct stop gezet door de netwerkbeheerder. De gemeente is voornemens om de woning op basis van artikel 13b van de Opiumwet sluiten.

22 januari 2021- In een café aan het Plataanplein in Drunen zijn op vrijdagavond 22 januari 4 personen aangetroffen, inclusief de eigenaar. Dit is in strijd met de geldende corona-maatregelen. Daarnaast werd er gegokt terwijl de eigenaar niet in het bezit was van een kanspelautomatenvergunning. Burgemeester Van Hees besloot daarom op basis van artikel 174 van de gemeentewet om het café per direct te sluiten. “We zitten middenin een lockdown die nog eens extra is aangescherpt. Die regels gelden voor iedereen en daarom treden we op tegen díe inwoners die zich er willens en wetens niet aan houden”, aldus burgemeester Willemijn van Hees.

We hebben het veel liever over alle mooie dingen in onze gemeente, maar kunnen niet wegkijken voor criminaliteit. In Heusden werken we hard aan het bestrijden van criminaliteit. De onderstaande infographic laat in het kort zien wat wij in 2020 hiertegen hebben gedaan of lees het artikel.

> Infographic ondermijning 2020

> Artikel ondermijning 2020

Het aanpakken van criminaliteit kunnen wij niet alleen. Jouw hulp is onmisbaar. Heb je vermoedens van criminele activiteiten of verdachte situaties? Meld het bij:

  • politie op 0900-8844 
  • Meld Misdaad Anoniem via www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.
  • Gemeente Heusden via www.nietwegkijken.nl of op (073) 513 17 89.