Jeugdburgemeesters 2023 officieel van start

In de vergadering van 14 februari 2023 werden de nieuwe jeugdburgemeesters, Dounia El Ouattassi en Kick Kiefmeijer, aan de gemeenteraad van Heusden voorgesteld. Ze kregen de officiele ambtsketen overhandigd van Daan en Nienke, de jeugdburgemeesters van 2022. De jeugdburgemeesters gaan voor de periode van één kalenderjaar met of namens de burgemeester de gemeente vertegenwoordigen bij evenementen, herdenkingen en bijzondere ontvangsten.

Alle activiteiten van de jeugdburgemeesters kun je volgen via hun Facebookpagina. Wil je ze beter leren kennen? Lees dan hieronder hun verhalen.

Wil je de jeugdburgemeesters beter leren kennen? Ze stellen zich graag aan je voor:

Hallo ik ben Kick Kiefmeijer, ik ben 11 jaar oud en woon in Drunen.
Ik zit op basisschool de Olof Palme in groep 7.

Ik houd heel erg van voetbal en speel en train 3 keer in de week bij RKDVC. En ik houd ook heel erg van: afspreken met vrienden, tekenen en met mijn hondje Teddy spelen.

Ik ben heel blij dat ik jeugdburgemeester ben geworden. Het lijkt me leuk om bij de evenementen te mogen zijn, maar ik wil ook graag werken aan mijn doelen.

Zelf houd ik erg veel van sporten en daarom vind ik het heel belangrijk dat iedereen mag sporten, ook al heb je een beperking of leef je in armoede. Iedereen is gelijk en we moeten met zijn allen er voor zorgen dat zij ook een kans krijgen. En sporten hoort ook bij spelen en spelen hoort bij kinderen die spelen in speeltuinen. In de speeltuinen die er nu zijn kan bijna niemand spelen die een beperking heeft. Daarom vind ik dat er meer aandacht moet komen voor dit onderwerp in de gemeente Heusden. Deze kinderen verdienen ook een leuke dag of middag in plaats van thuis op de bank zitten met je telefoon in je hand. En als je dat met het plan van Dounia combineert dat als je gaat trappen of gaat spelen je dan energie opwekt, dan zou dat al een stap in de goede richting zijn.

Ik heb er zin in en hoop samen met Dounia er een leuk jaar  van te maken.

Groetjes Kick

Ik ben Dounia El Ouattassi en ben geboren op 13 november 2011 en ben dus nu 11 jaar oud. Mijn hele leven lang woon ik al in Oudheusden samen met mijn ouders, broer en zus. Mijn ouders heten Anissa en Ahmidou, mijn moeder is 42 jaar oud en mijn vader is 51. Mijn oudere broer heet Achraf en is 20 jaar oud en mijn zus heet Houda en zij is 18 jaar oud. Ik zit nu in groep 7 op basisschool de Dromenvanger, met twee hele leuke juffen. Namelijk Juf Milou en Juf Miryam en ga daarom ook heel graag naar school toe elke dag. Naast school vind ik het leuk om te zwemmen, hier ga ik ook 1 keer per week heen en verder knutsel ik ook heel graag in mijn vrije tijd. Ook speel is graag met mijn nichtjes Siham en Soukaina en met mijn beste vriendin Olivia.

Wat ik graag wilde bereiken als jeugdburgemeester waren de volgende ideeën:

  1. Buddy's jonge kinderen koppelen aan een ouder bejaard persoon zo dat die jongeren iets kunnen betekenen voor de ouderen die al vaak heel eenzaam zijn 
  2. Speeltuinen die energie kunnen opwekken doormiddel van trappen of schommelen en deze energie op te vangen met een accu, die weer gebruikt kan worden voor lantaarnpalen of verlichting bij de voetbalclub.
  3. Organiseren van een sponsorloop voor jong en oud en het opgehaalde geld geven aan de voedselbank, omdat er inflatie is waardoor de prijzen zijn gestegen en zo kunnen ze minder meegeven aan gezinnen.

Met vriendelijke groet,

Dounia El Ouattassi