Hallo allemaal,

Mijn naam is Koen Franken, ik ben 10 jaar oud en zit in groep 7A van De Duinsprong. Ik zit op voetbal bij RKDVC in Drunen en dat doe ik met veel plezier.  

Één van mijn hobby's is op pad gaan met mijn metaaldetector. Het is erg spannend omdat het altijd een verassing is wat je kan vinden. Mijn mooiste vondst was een munt. Deze heb ik gevonden op het weiland van opa in Haarsteeg.

Dit jaar ben ik gekozen als jeugdburgemeester en daar ben ik erg trots en blij mee. Ik vond het wel spannend om een brief te maken en twee keer mijn verhaal te vertellen. Ik had thuis goed geoefend, dus ik was goed voorbereid.  

Ik vind het leuk om samen met Jikke, als mede jeugdburgemeester,  iets goeds te doen voor de gemeente en hoop dan ook dat wij ons steentje bij kunnen dragen.  

Graag zou ik als  jeugdburgemeester meer aandacht willen besteden aan ouderen en het opruimen van zwerfafval in onze gemeente.  

Ik hoop jullie te zien bij verschillende activiteiten en ik heb er heel veel zin om daar een rol in te mogen spelen.

Koen Franken.

Ik ben Jikke van den Besselaar en ben 10 jaar oud. Samen met mijn vader Rob, moeder Anita en broertje Tibbe van 8 woon ik in Elshout. Ik zit in groep 7 van de TH. J. Rijkenschool en op handbal bij de D2 van SC Elshout en op de scouting bij Garcia Morena in Nieuwkuijk. Thuis knutsel ik graag, lees ik de Tina, bak ik taarten en cupcakes met mama of kijk ik een filmpje op de I-Pad. Samen met papa ben ik sinds kort begonnen met wielrennen.

Mijn vriendinnen en de juf zeggen dat ik behulpzaam, lief, een harde werker en goede vriendin ben. Behulpzaam, omdat ik altijd voor mijn vriendinnen en klasgenoten klaar sta. Als ik zie dat iemand het moeilijk heeft dan help ik ze graag. Of als ik zie dat kinderen buiten gesloten worden, dan zeg ik dat ze gewoon mee mogen doen of ga ik met hen spelen. Want ik vind het belangrijk dat niemand buitengesloten wordt. Naast dit onderwerp wil ik als jeugdburgemeester meer aandacht voor de voedselbank. Er zijn veel mensen die de voedselbank nog niet kennen, maar er zijn ook mensen in de gemeente Heusden die het niet zo goed hebben. Ik hoop dat er zo meer mensen in actie komen om de voedselbank te helpen. Ik ken de voedselbank van mijn oma, omdat ze daar vrijwilligerswerk doet en soms help ik haar.

Verder denk ik graag mee over dingen die beter kunnen. Dit doe ik bijvoorbeeld in de leerlingenraad op school. Ik vind het leuk om voor een grote groep te staan. Ik denk dat ik dat van mijn papa heb, omdat hij Prins van Zaandhoazenlaand is geweest. Carnaval is voor ons het beste feest van het jaar.

Ik kijk er naar uit om onze burgemeester Willemijn van Hees te helpen in haar taken en heb er super veel zin in!

Ik hoop jullie allemaal in 2021 ergens in onze mooie gemeente te ontmoeten!

Groetjes,

Jikke van den Besselaar

Op de foto van links naar rechts:

Noah Klerkx (jeugdburgemeester 2020), Jikke van den Besselaar (jeugburgemeester 2021), Koen Franken (jeugdburgemeester 2021) en Eefje van Wezel (jeugdburgemeester 2020).