Jeugdburgemeesters

In de gemeente Heusden hebben we sinds 2015 jeugdburgemeesters. De jeugdburgemeesters vertegenwoordigen de gemeente bij evenementen, herdenkingen en bijzondere ontvangsten samen met de burgemeester. Denk bijvoorbeeld aan de opening van de Koningsspelen, Dodenherdenking, ontvangst van Sinterklaas en de sleuteloverdracht aan de carnavalsprinsen.

Jeugdburgemeesters 2020 zijn bekend
Op woensdagavond 11 december zijn de nieuwe jeugdburgemeesters van de gemeente Heusden gekozen voor 2020. De nieuwe jeugdburgemeesters zijn Noah Klerkx en Eefje van Wezel.

De raadzaal in het gemeentehuis van Vlijmen zat woensdagavond vol. Ouders, opa’s en oma’s en andere familieleden keken trots toe hoe eenentwintig kinderen een gooi deden naar het jeugdburgemeesterschap voor 2020. Zeventien meiden en vier jongens presenteerden zich deze avond voor een selectiecommissie bestaande uit burgemeester Willemijn van Hees en wethouder Peter van Steen van de gemeente Heusden en Elly Sebregts van stichting Scala.

In de presentaties kwamen thema’s als verkeersveiligheid, eenzaamheid onder ouderen en zwerfafval meerdere malen naar voren maar er waren ook ideeën om cyberpesten te stoppen of video’s te maken in TikTok. Toen de klok acht uur sloeg kwam de selectiecommissie met het eindoordeel. Volgens burgemeester Willemijn van Hees konden alle kinderen met opgeheven hoofd het gemeentehuis verlaten. Iedereen verdiende een dikke voldoende. Alle kinderen werden dan ook uitgenodigd om het komende jaar mee te blijven denken, als heuse ambassadeurs, bij elkaar te komen en verder te praten over belangrijke thema’s en eventuele oplossingen in de gemeente.

Noah en Eefje sprongen eruit vanwege hun originele presentaties. Ze stonden de jury zelfverzekerd, vriendelijk en krachtig te woord. Zij mogen zich, vanaf volgende week, een jaar lang jeugdburgemeester noemen want dan geven Lisa en Isis, de jeugdburgemeester van 2019, tijdens een raadsvergadering officieel hun ambtsketen door.

Jeugdburgemeesters 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeugdburgemeesters 2020
Wil je meer weten over ons? Klik dan op de foto.

Jeugdburgemeester Noah

Jeugdburgemeester Eefje                                                 

Wat doen wij? 
Heb jij of jouw klas een goed idee? Dan horen wij dat graag! Wij leggen je vraag dan voor aan de burgemeester of wethouders. Klik op de gloeilamp hieronder. Wil je weten wat een jeugdburgemeester allemaal doet? Klik dan snel op het Facebooklogo hieronder. Je kunt ons dan volgen op onze facebookpagina. Hierop houden wij het hele jaar onze acties bij.  

Goed idee?     Tegel Facebook     Tegel voorgaande jaren